Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Αναστασιάδης Αντώνιος
ΠΡΟΤΑΣΗ: Στον δόκιμο υπάλληλο πρέπει να δίδεται χρόνος εντός του ωραρίου του και κάθε πολύτιμη βοήθεια, από ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση έως έξω-υπηρεσιακά σεμινάρια. Επίσης, πρέπει να του ανατίθεται ένα συγκεκριμένο έργο, ανάλογα με την υπηρεσία, το πιθανότερο ετήσιο ή εξαμηνιαίο, πάνω στο οποίο κανείς θα μπορεί να αντιλαμβάνεται, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, τον προγραμματισμό που έκανε και το κυριότερο, την υποθήκη που αφήνει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Με απλά λόγια, τι έκανε σε αυτό το χρονικό διάστημα που αντικειμενικά βοήθησε την υπηρεσία του να γίνει πιο λειτουργική.Αυτό προϋποθέτει ότι, κατά την διάρκεια του δόκιμου χρόνου, θα πρέπει να έχει ένα ελαφρύτερο υποχρεωτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να μελετήσει και να διερευνήσει επαρκώς το αντικείμενο, φέρνοντας έτσι τον «φρέσκο» αέρα στην υπηρεσία του. Και πρέπει να γίνει από την πρώτη μέρα, πριν εγκλωβιστεί στο κατεστημένο και το τετριμμένο.
 
 
ΓΟΡΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΜΕΑ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΔΟΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ,ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
 
 
Άννυ Μάλαμα
Με την αφορμή της παρούσας διαβούλευσης, αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, ιδέα που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη ως προς τις βασικές της αρχές, θεωρώ σκόπιμο να σημειώσω, πως είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να διαμορφωθούν (επιτέλους!)σύγχρονα οργανογράμματα με σαφείς στοχεύσεις, περιγραφές αρμοδιοτήτων και ειδικοτήτων, που θα ανταποκρίνονται στις ουσιαστικές ανάγκες της υπηρεσίας και δεν θα αποβλέπουν απλώς να περιγράψουν/φωτογραφήσουν υπαλλήλους που κρίνονται «απαραίτητοι»/»αναντικατάστατοι» επειδή «έτσι μας βολεύει» κι επειδή τους διορίσαμε όταν μπορούσαμε από το παράθυρο. Υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, υποθέτω το γνωρίζετε, χωρίς οργανόγραμμα (ή με ασαφή απαρχαιωμένα μορφώματα που παραπέμπουν σε κάποιου τύπου οργανόγραμμα), και που με έναν τρόπο «φλου αρτιστίκ», καμουφλάρουν την απραξία και την προχειρότητα. Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει.Ευχαριστώ για την προσοχή.