Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑ 10% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ….ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ …ΘΕΣΕΩΣ…ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ….ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ….
 
 
ΝΤ.Π
Η αντικειμενικότητα αξιολόγησης δεν είναι πάντα εφικτή με το καλύτερο τρόπο. Υπάλληλοι με αρκετά τυπικά προσόντα μπορεί να υπολλείπονται διοικητικής ικανότητας , προθυμίας, άποψης. Πρέπει λοιπόν να κριθούν από τη προϊσταμενική τους αρχή διασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατόν τη κρίση αυτή, από την επιρροή «υποκειμενικών» παραγόντων.Επίσης πέραν της αξιολόγησης βάσει τυπικών προσόντων ,οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κριθούν με τεστ δεξιοτήτων I.Q κ.α. ώστε να αναδεικνύονται οι ικανότεροι, για κάλυψη πολλαπλών πόστων, προϊσταμενικών θέσεων κ.ά. Γιατί να μη ξεχνάμε ότι ένας ικανός υπάλληλος μπορεί να ανταποκριθεί εργασιακά, το βέλτιστον, με έλαχιτη πρακτική και εμπειρία σε διαφορετικές υπηρεσιακές θέσεις , σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν.
 
 
Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης
Βάζουμε το κάρο πριν από το άλογο: εισάγουμε τους μαθηματικούς τύπους για τον υπολογισμό των δεικτών επίδοσης χωρίς να έχουμε δείκτες επίδοσης πουθενά στην Δημόσια Διοίκηση!