Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ μια αρχη να μπει ενα εργαλειο ενισχυσης της αποδοσηςτων ΔΥ ,με στοχο την βελτιωση της παραγωγικοτητας τους ,αλλα πρεπεινα διασφαλισθει οτι οι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ -ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ,θα κανουν σωστα την δουλεια τους και δεν θα βγαζουν τους παντες αριστους,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ,μεσω ερωτηματολογιου, το διαδυκτιο βοηθα σε αυτο ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΑΚΗΑΠΟΔΟΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ αντικτυπο στην αποδοση και βαθμολογηση τουπροισταμενου.
 
 
ΜΑΡΙΑ
ΝΑΙ στις αξιολογήσεις κάθε είδους και με αυστηρό τρόπο.ΟΧΙ με τους υπάρχοντες Διευθυντές,Τμηματάρχες κ.λ.π. διότι εκτός από τα κομματικά, συντεχνιακά, «φιλικά» και «φιλάνθρωπα» κριτήρια δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο να αξιολογούν.ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ MANAGERS.ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ.ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ?ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΛΟΓΟ.
 
 
ΕΦΗ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GIORGOS, ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Ή ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ
Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2014 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ.
 
 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΟΝΟ ΕΑΝ Ο ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΝΩΠΙΩΝ ΟΛΛΩΝ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΧΕΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΙΩΝ. ΕΝΩΠΙΟΣ – ΕΝΩΠΙΩΝ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ.