Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Panos Liverakos
Επί των παραρτημάτωνΣτο κείμενο του διατάγματος γίνεται αναφορά στα Συμβόλαια Απόδοσης που θα υπογράφονται από τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα ήταν άξιο περιέργειας, κατά το ελάχιστο, να περιέχεται δείγμα του Συμβολαίου, ώστε να είναι και αυτό μέρος της διαβούλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τα πρότυπα των εντύπων που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση. Τέλος θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να περιλαμβάνεται και ένας κατάλογος δεικτών ανά κατηγορία αντικειμένου αξιολόγησης ώστε να τεθούν και αυτοί σε διαβούλευση και να εξεταστεί η συνάφεια τους με το επιδιωκόμενο έργο.
 
 
Δρ Αικατερίνη Δ. Παζιώνη
Ίσως, θα πρέπει να διευκρινιστεί στο συγκεκριμένο τίτλο η διαφορά του παρόντος άρθρου που αφορά αξιολόγηση οργανικών μονάδων, από το άρθρο 1 που έχει σχέση με την αξιολόγηση υπαλλήλων.Στο παρόν άρθρο, όπως και στο αρ.1, η αξιολόγηση θα πρέπει να εξαρτηθεί από (ή να γίνει με βάση) το σκοπό, και ο σκοπός να καθοριστεί με βάση τα προσδοκώμενα οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, τα οφέλη σχετίζονται με τις κοινότητες που εξυπηρετούν. Μας ενδιαφέρει, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα /αποδοτικότητα μιας υπηρεσίας για την κοινότητα στο σύνολό της αλλά και για τους μεμονωμένους χρήστες. Αυτό είναι ένα δύσκολο δίλημμα, ειδικά όταν υπεισέρχονται και προβλήματα κόστους υπηρεσιών ή όταν το θέμα κόστους προστίθεται στην ανάλυση κόστους /ωφέλειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παροχή υπηρεσίας αξιολογείται με βάση τα έσοδα /χρήματα, ενώ σε άλλες, με βάση την «αξία», μόνο που στην τελευταία περίπτωση δεν πρόκειται για χρηματικά ποσά, αλλά φιλοσοφικές ή ηθικές αξίες.Πιο απλά, υποστηρίζω ότι μια «έρευνα δράσης» (action research) που θα διενεργείται από μια μικρή ομάδα εργασίας, σε σταθερή βάση και σε έκταση χρόνου, μέσα σε κάθε υπηρεσία και θα αφορά την ίδια την υπηρεσία αλλά και κάθε εργαζόμενο χωριστά, μπορεί να έχει πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα από μια αξιολόγηση που θα γίνεται ανά έτος ή ανά διετία, από άτομα αμφιβόλου αξίας και γνώσεων, τουλάχιστον αρκετές φορές όπως έχει αποδειχτεί.
 
 
ΕΙΡΗΝΗ
Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος, προκειμένου να αισθανθούν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι πως ακολουθούνται ορθές και δίκαιες πρακτικές κατά την αξιολόγηση τους, είναι να χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του…Να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις,αλλά κυρίως οι απομακρύνσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους που «τρύπωσαν»στο δημόσιο,με τους γνωστούς πελατειακούς,ρουσφετολογικούς τρόπους…Εν ενεργεία υπάλληλοι να παραμείνουν όσοι αξιολογήθηκαν και διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ…Έτσι μπαίνει τέλος στην καχυποψία τόσο των υπαλλήλων,όσο και των πολιτών,που είναι και οι άμεσοι εργοδότες τους,αλλά θα σταματήσει και αυτή η πληγή του ρουσφετιού που έχει εξευτελίσει και απαξιώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
 
 
san allote
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ…. ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ(-40) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΚΡΕΑΤΑ? Ή ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΥΠΟ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.