Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Χαράλαμπος Καλαϊτζίδης
Θα ήθελα να αναφερθώ ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων!Θα πρέπει να μπορεί ένας υπάλληλος να χρησιμοποιήσει και σεμινάρια που έχει κάνει στον ιδιωτικό τομέα ως κριτήριο αξιολόγησης και όχι μονό αυτά που γίνονται για το δημόσιο. Αφού όλοι ξέρουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα τα σεμινάρια που έχει κάνει κάποιος που εργαζόταν εκεί είναι πιο καλά. Γιατί οι εταιρίες επενδύουν πολλά πάνω στην λειτουργία , την εκπαίδευση προϊσταμένων, διευθυντών και την εξυπηρέτηση των πελατών!!! Γιατί πρέπει να λάβουμε υπ. όψιν ότι οι δημότες οι όποιοι θα εξυπηρετούνται από τον υπάλληλο δεν έχουν καμία διάφορα από κάποιον πελάτη σε οποιαδήποτε εταιρία. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι οι όποιοι πρέπει να διοικούνται πολλές φόρες από άτομα που μπαίνουν προϊστάμενοι και διευθυντές από κομματικά κριτήρια. Έχω κάνει προϊστάμενος σε ιδιωτική εταιρία και ξέρω πως είναινα συμπεριφέρεσαι στους εργαζόμενους και στους πελάτες! Γιατί έχω κάνει σεμινάρια τα οποία ήταν αυστηρά ως προς την επιλογή του προϊσταμένου! Το βλέπω τώρα στο δημόσιο που βάζουν το κάθε άσχετο για προϊστάμενο χωρίς τα απαραίτητα κριτήρια και μόρφωση!! Με μονό κριτήριο το ότι έχει κάποια χρόνια στο δημόσιο και έχει εξυπηρέτηση κομματικά συμφέροντα! Και χωρίς καν να υπάρχει έγκριση υπηρεσιακού συμβούλιου πολλές φόρες !!!! Και αυτός να διοικεί άτομα και να εξυπηρετεί δημότες στο άσχετο!!! Ευχαριστώ!!
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ
Καλησπερα.Συμφωνω στο να κρινουν και να αξιολογουν οι προισταμενοι του καθε τμηματος τους υφισταμενους τους.. Αλλα δεν θα πρεπει να αξιολογηθουν και αυτοι με την σειρα τους αφου συνηθως αυτες οι θεσεις καλυβονται με ρουσφετολογια και για αν αποκλιθουν φαινομενα <>;Με εκτιμηση
 
 
Β. Γιαννακόπουλος
Αν η εφαρμογή του εξαιρετικού Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης δεν υποστηριχτεί σε ανώτατο επίπεδο, το εγχείρημα δεν θα έχει καμία μα καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας. Αντίθετα, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.Απαιτείται να ενημερώνεται η κορυφή της διοικητικής και πολιτικής ιεραρχίας για τη σημασία του ΚΠΑ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
 
 
ΑΛΕΞΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για να είναι αξιοκρατική και αποτελεσματική η αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου, θα πρέπει να γίνει από πρϊστάμενους, διευθυντές κλπ. που έχουν οι ίδιοι κριθεί για τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν με άλλο σύστημα και όχι με αυτό που ισχύει μέχρι τώρα. Δηλ. πρέπει πρώτα να γίνουν ξανά οι κρίσεις όλων των γεν. διευθυντών, των διευθυντών και προϊσταμένων -αυτών που έχουν κριθεί πριν πολλά χρόνια και κατέχουν τέτοιες θέσεις- με νέο σύστημα αξιολόγησης δηλ. εξετάσεις κλπ, και μετά αυτοί να αξιολογήσουν στους υφισταμενους τους. Καλό είναι η αξιόλογηση του κάθε υπαλλήλου να γίνεται από ομάδα ή επιτροπή αξιολογητών και όπου είναι δυνατό και από τους αποδέκτες του παραγόμενου έργου του υπαλλήλου.