Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Βασω
Τα τελευταία 6 χρόνια που εργαζομαι στο Δημόσιο εχω υπάρξει υπάλληλος σε 3 διαφορετικούς φορείς (ΟΤΑ α και ΟΤΑ β βαθμού) λόγω μεταταξεων, ενώ τα καθήκοντα μου ήταν εντελώς διαφορετικά σε κάθε φορέα και όχι πάντα συναφή με την ειδικότηά μου. Ο κάθε Δημαρχος και Νομάρχης με τοποθετούσε όπου είχε κενά και όχι σε θεση για την οποια κατείχα τα προσόντα και διοριστηκα! Πώς θα αξιολογηθώ? Απο ποιον και για ποιο αντικείμενο? Του μηχανικού (που είμαι) ή του Διοικητικού που έχω εργαστεί.Και τι γίνεται που επιστρεφω σε νεα υπηρεσία (λόγω Καλλικράτη) τέλος Μαιου μετά την άδεια ανατροφής τέκνου (2 ετη) και ο προιστάμενος δεν με εχει δει ποτε? και το νεο αντικειμενο δεν γνωριζω καν ποιο είναι?(μπορει να με εχουν βάλει και κλητηρα) Δηλαδή επειδή αποφασισα να κανω οικογενεια και τα τελευταια 2 χρόνια απουσιαζω θα το «πληρώσω?’ Και τι γίνεται με τα σεμιναρια που οι προισταμενοι-Δημαρχοι δεν μας αφηναν να πάμε με δικαιολογια την ελλειψη προσωπικου (επειδη εκεινοι είχαν ελλειψη μυαλλού?) και αυτό θα το «πληρώσουμε?»
 
 
Κ
Οι στοχοι και η αξιολόγηση για τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά πρόσωπα, από ποιον θα γίνει;
 
 
Panos Liverakos
Εισάγει ακόμη περισσότερες χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες στο σύστημα, που κατά τη γνώμη μας το καθιστά δύσκαμπτο και μάλλον αναποτελεσματικό, καθώς και πολύ αργό στην εκτέλεση του και στην συλλογή αποτελεσμάτων προς χρήση κατά την επόμενη περίοδο.
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Άρθρο 02: ΣΚΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Σύστημα αξιολόγησης υπάρχει, αλλά όχι για όλους.Επίσης, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν είναι δίκαιο πρέπει να προτείνουμε τρόπους βελτίωσης και όχι εξαίρεσης του κανόνος.Επί της αρχής του άρθρου συμφωνώ.