Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Ρόκος
Παρακαλώ βρείτε έναν τρόπο να αξιολογηθεί δίκαια ένας υπάλληλος ο οποίος έχει σπουδάσει στη Ρουμανία, το ελληνικό κράτος του δίνει μόρια για Προϊσταμενηλίκιγια άριστη γνώση της ξένης γλώσσας (Ρουμανικής-αν είναι δυνατόν) τη στιγμή που δεν έχει πει έστω μία λέξη στα Ρουμανικά (και ούτε προκειται) αφού η ειδικότητατου δεν είναι μεταφραστής ούτε κάτι σχετικό!!, δεν ξέρει καν αγγλικά ή χειρισμό υπολογιστή, βρίσκεται σε υπηρεσία που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενό του και τα ξύνει όλη μέρα, δηλαδή τις 5 ώρες που βρίσκεται στην Υπηρεσία, παίρνει πάντα άδειες Πάσχα, Χριστούγεννα, Αποκριές, δεκαπενταύγουστο και από μέσα του ξέρω ότι γελάει από την καρδιά του με τα περί αξιολογήσεων γιατί πιστεύει, βάσιμα ίσως, ότι η αξιολόγηση θα είναι της πλάκας, όπως τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Την αξιολόγηση την κάνει ο «Αξιολογητής», δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει τίποτα από τους Υπαλλήλους!!. Μόνο ο άμεσα προϊστάμενος «εισηγητής» ξέρει την εργασία που κάνουν οι υπάλληλοι. Για ποιο λόγο δεν είναι αυτός ο αξιολογητής, μου είναι αδιανόητο.
 
 
Δήμητρα
Εγώ λείπω από την υπηρεσία μου σχεδόν 2 χρόνια με άδειες ανατροφής παιδιών. Σε αυτό το διάστημα ο προϊστάμενός μου έχει συνταξιοδοτηθεί και ο νέος δεν με έχει δει καν. Ποιός θα με κρίνει εμένα?????? Με τι κριτήρια? Δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο διάστημα μετά την επιστροφή μου στην υπηρεσία πριν να μπορεί κάποιος να με αξιολογήσει? Ίσως θα έπρεπε να προβλεφθεί και αυτή η περίπτωση.
 
 
Δημήτρης Κυπριώτης
Οι μονοπρόσωπες ή ολιγοπρόσωπες αξιολογήσεις δεν εξασφαλίζουν αντικειμενικότητα. Πέρα από το βαθμό επίτευξης ατομικών στόχων, θα έπρεπε να υπάρχει και αξιολόγηση -ανά οργανική θέση- και από άλλους αξιολογητές. Για παράδειγμα, εσωτερική αξιολόγηση από άλλους υπαλλήλους του ίδιου φορέα ή/και εξωτερική αξιολόγηση από εξυπηρετούμενους κ.λ.π., με ερωτηματολόγια κλειστού τύπου, πάντα σε επίπεδο οργανικής θέσης.Επίσης, θα έπρεπε να προβλέπεται η αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους, καθώς και η αποδέσμευση των αιρετών από τη διαδικασία της υπηρεσιακής αξιολόγησης.
 
 
Χάρης Δ
Και ερωτώ: εάν η αξιολόγηση του αξιολογητή ή/και του προϊσταμένου αυτού είναι κακή, θα λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση;