Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ – Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
 
 
Βάντα Κωστοπούλου
Αναφορικά με τα άρθρα 7-9: ωραία, ορίστηκαν οι στόχοι, υπάρχει σύστημα αξιολόγησης κλπ κλπ. Πάντα προκύπτουν επιπλέον θέματα, θα γίνεται αναθεώρηση ή τα «εμβόλιμα» θέματα θα «ξεχνιούνται» και η σχετική εργασία δεν θα συνυπολογίζεται στην απόδοση του υπαλλήλου;
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.
 
 
JohnJohn
Η αξιολόγηση προϋποθέτει ο αξιολογητής να είναι πιο έμπειρος και με περισσότερα προσόντα από τον αξιολογούμενο. Επίσης, για όσους έχουν την άποψη ότι όποιος πέρασε από ΑΣΕΠ πρέπει να είναι στο απυρόβλητο κάνει λάθος. Ο υπάλληλος ασχέτως πως διορίστηκε πρέπει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται και να μην οδηγείται σε μια στάσιμη κατάσταση η τον σπρώχνει στην απομόνωση από την πραγματικότητα. Για όσους λοιπόν αναφέρεται τον ΑΣΕΠ ως το απόλυτο κριτήριο σας υπενθυμίζω την πρόσληψη ατόμων με την αβάντα του 50% της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο επειδή είχαν διασυνδέσεις για να την αποκτήσουν είτε μέσω stage είτε μέσω ΣΟΧ.
 
 
ΜΑΡΙΑ
Λύση μαγική και θαυματουργή! Να ξεκινήσει η αξιολόγηση με το τρόπο που κατέλαβαν οι υπάλληλοι τη θέση τους! Αξιοκρατικά ή μήπως όχι! Τότε και μόνο τότε θα αλλάξει η νοοτροπία όλων των πολιτών αλλά και των πολιτικών! Κριτήριο πέρα για πέρα δίκαιο! Αν προηγηθούν στην απόλυση αυτοί που μπήκαν από το «παράθυρο» κανείς δεν θα θέλει να ξαναμπεί με αυτό τον τρόπο. Οπότε πελατολόγιο τέλος! Θα κάνουν επιτέλους όλοι σωστά τη δουλειά τους υπάλληλοι και πολιτικοί!!