Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΣ
ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ,Ο ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΤΕ Η ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΙΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ.
 
 
ΚΑΝΕΛΛΑ
Για να αποδίδει ο εργαζόμενος χρειάζεται και να επιμορφώνεται δια βιου. Ωστόσο επειδή συχνά ο αριθμός σεμιναρίωςν αποτελούσε στοιχείο αξιολόγησης, κάποιοι προιστάμενοι «επέτρεπαν» σεμινάρια σε κάποιους κι απαγόρευαν σε κάποιους άλλους. Ετσι «¨προωθούσαν εμμέσως (πλην..σαφώς) αυτούς που οι ίδιοι ήθελαν να ανέλθουν σε θέσεις «ευθύνης».
 
 
βούλα
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ (ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ -ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΣ)
 
 
Χρηστος
Η διαδικασια της αξιολογησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που θα κρίνει την βαθμολογική – οικονομική εξέλιξη ακόμη και την πιθανη απόλυση εργαζομένων. Είναι κριμα να κρίνεται το μέλλον του υπαλλήλου απο έναν αξιολογητή ο οποίος μπορεί να έχει προσωπικά προβλήματα με τον υφιστάμενο του. Είναι σωστό και οι προιστάμενοι να κρίνονται απο τους υφιστάμενους τους. Στην υπηρεσία μου ο προιοστάμενος κατα την αξιολόγηση βαθμολογεί αναλόγως με τον ποιον συμπαθεί και ποιόν όχι, χωρίς να υπολογίζει αν εργάζονται οι υπάλληλοι. Ακόμη επειδή υπάρχουν συνάδελφοι με ικανοποιητικά προσόντα τους βαθμολογεί χαμηλα. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΘΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ……….