Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΔΗΜΗΤΡΑ
Μέχρι σήμερα, η μόνη θεσμοθετημένη αρχή που εγγυάται τη διαφανή διεξαγωγή των προσλήψεων στο δημόσιο είναι ο ΑΣΕΠ. Τόσο μέσω των διαγωνισμών με μοριοδότηση όσο και μέσω αξιοκρατικών και αδιάβλητων γραπτών διαγωνισμών.Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη ο τρόπος πρόσληψης, εκτός από τα κριτήρια μόρφωσης και αποδοτικότητας.Σαφώς και κάποιος που προσελήφθη με αδιαφανείς διαδικασίες μπορεί να εργάζεται σκληρά, αλλά αυτό που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση είναι η νοοτροπία της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης του ατομικού συμφέροντος. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να εξαλειφθεί, για να πάμε μπροστά. Να μάθουμε πως πρέπει να σεβόμαστε και την προσπάθεια του άλλου, που δεν είναι πολιτικά προσκείμενος και πως πρέπει να διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις και να αξιολογούμαστε.
 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
Πως θα αξιολογηθεί ενας υπάλληλος πρωτοκόλλου; Mε ποιους στόχους και πια κριτήρια; Η αξιολόγηση θα πρέπει να είναι απλή κατανοητή, και ουσιώδης π.χ ένας υπάλληλος που λείπει συνέχεια με αναρρωτικές άδειες γιατί θα πρέπει να αξιολογηθεί θετικά; Οι πολύπλοκες διαδικασίες δεν οδηγούν σε καλά αποτελέσματα. Πιστεύω η καλύτερη αξιολόγηση γίνεται με γραπτή αλλά και προσωπική συνέντευξη με αδιάβλητες διαδικασίες πανω στο αντικείμενο που εργάζεται αλλά και τις γενικότερες γνώσεις σχετικά με τη δημόσια διοικηση του υπό αξιολόγηση υπαλλήλου
 
 
Ν. Μητρόπουλος
Πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός της αξιολόγησης και στους συμβασιούχους και όχι μόνο στους μονίμους δημοσίους υπαλλήλους!Ξέρετε ότι υπάρχει πληθώρα συμβασιούχων που άλλα αναγράφονται στην σύμβασή τους και άλλα κάνουν οι ίδιοι στην υπηρεσία όπου απασχολούνται;Πρέπει λοιπόν να αξιολογούνται και οι συμβασιούχοι και να ελέγχονται εάν εργάζονται στο αντικείμενο για το οποίο έχουν προσληφθεί! Διαφορετικά είναι μέγιστη αδικία και δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός της αξιολόγησης σε επιτυχόντες – διοριστέους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ! Τα άτομα αυτά έδωσαν ήδη την μάχη τους με το θεριό της αξιοκρατίας και με το σπαθί τους κέρδισαν επάξια μία θέση στο δημόσιο έχοντας στο πλευρό τους το ΑΣΕΠ και τα πτυχία και τις γνώσεις τους! Αξιολογείστε λοιπόν όσους πέρασαν στο δημόσιο με ένα τηλέφωνο!
 
 
ΘΩΜΑΙΣ
Η ύπαρξη σαφούς κατεύθυνσης, συγκεκριμένης αποστολής, οράματος και αξιών,ββ) Η ανάπτυξη και η εφαρμογή συστήματος διοίκησης της υπηρεσίας,γγ) Η παροχή κινήτρων και η υποστήριξη των υπαλλήλων της υπηρεσίας, ΑΥΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ Κ ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Αν η εφαρμογή του εξαιρετικού Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης δεν υποστηριχτεί σε ανώτατο επίπεδο, το εγχείρημα δεν θα έχει καμία μα καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας. Αντίθετα, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.Απαιτείται να ενημερώνεται η κορυφή της διοικητικής και πολιτικής ιεραρχίας για τη σημασία του ΚΠΑ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
 
 
Eλένη Σταυριανουδάκη
Πρώτα να αξιολογηθούν οι άμεσοι προϊστάμενοι-αξιολογητές και μετά οι υφιστάμενοι τους. Δεν είναι νομιμοποιημένη και αξιόπιστη μια εισήγηση που θα συνοδεύει την αξιολόγηση ενός υπαλλήλου αν αυτή δεν έχει συνταχθεί από άτομο που δεν έχει αξιολογηθεί προηγουμένως. Υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες έχουν να γίνουν κρίσεις τμηματαρχών πάνω από 6-αετία, και καλούνται τώρα αυτοί που δεν έχουν αξιολογηθεί επί εξαετία να συντάξουν εισηγήσεις για όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα ή να έχουν αυξημένα προσόντα.