Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΑΡΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ακούει κανείς?…Έλεγχος ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Γραπτή αξιολόγηση: ΠΡΩΤΑ Οι Διευθυντές ,Προϊστάμενοι και όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης…και αμέσως μετά ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι.Πρώτα να καταργηθούν οι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο, μετά να συγχωνευθούν όσοι έχουν ομοειδές αντικείμενο και να ενοποιηθούν οι θέσεις ευθύνης,και μετά να αξιολογηθούν οι εναπομείναντες με βάση την απόδοσή τους ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, ουσιαστικά και όχι για το θεαθήναι…Αξιολόγηση των διοικούντων από τους διοικούμενους με χρήση ερωτηματολογίου,αξιολόγηση όλων μας από τους συναλλασσόμενους πολίτες-αποδέκτες των υπηρεσιών μας…Σύνταξη από τον κάθε υπάλληλο κάθε βαθμίδας προσωπικής αναφοράς για την θέση του, τα καθήκοντά του,τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τις λύσεις που προτείνει…Καθιέρωση ΣΑΦΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίεςΕξασφάλιση ίσων ευκαιριών επιμόρφωσης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣΚατοχύρωση των προτάσεων και σχεδίων βελτίωσης σε όποιον τις κάνει και όχι σε όποιον προΐσταται…Άντε καλό Πάσχα και καλή λευτεριά!!!ΥΓ: Είμαι Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού και έχω περάσει στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1996, γνωρίζω άριστα αγγλικά χωρίς να κατέχω πτυχίο, και είμαι στην διάθεση όλων όσων θέλουν διάλογο για τις απόψεις που εκφράζω…(συμπεριλαμβανομένων και των εισηγούντων το παρόν διάταγμα…ΚΥΡΙΩΣ αυτών…)
 
 
Xristina
Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο. Το σχέδιο είναι πρόχειρο και αφήνει περιθώρια άσκησης bullying. Έστω και τώρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί η πολιτική του anti-mobbing.
 
 
Μανώλης Τζουβελέκας
Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου. Εξάλλου είναι βασικός πυλώνας επιτυχίας του ΚΠΑ όπου εφαρμόζεται. Χωρίς την έμπρακτη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και των ηγεσιών των οργανώσεων 9κρατικών και αιρετών) το ΚΠΑ δεν μπορεί να αποδώσει. Το Κριτήριο 1: «Ηγεσία» αποτυπώνει με σαφήνεια και ακρίβεια την ανάγκη δέσμευσης.