Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑ 10% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ….ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ …ΘΕΣΕΩΣ…ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ….ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ….
 
 
ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων ακολουθεί σε γενικές γραμμές την μέχρι σήμερα ισχύουσα διαδικασία, που τελικά έχει εκφυλισθεί σε μία τυπική διαδικασία, με την οποία όλοι οι υπάλληλοι κρίνονται τελικά «άριστοι»!!.Θα πρέπει η αξιολόγηση να γίνεται από όργανα ανεξάρτητα των προσωπικών σχέσεων, που είναι φυσικό να αναπτύσσονται, μεταξύ Προϊσταμένων και Υφισταμένων, μετά από χρόνια συνεργασίας. Άλλως και το νέο σύστημα θα εκφυλισθεί, όπως ακριβώς και το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα.Τούτο είναι και το κρισιμότερο σημείο του σχεδίου ΠΔ, που αν δεν αντιμετωπισθεί ουσιαστικά, θα οδηγήσει σε ένα «πάγωμα» και αυτού του ΠΔ.
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ
Έκθεση αξιολόγησης δεν συντάσσεται αν ο υπάλληλος δεν έχει υπηρετήσει έξι (6) τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες εντός της περιόδου αξιολόγησης. Σύμφωνα με το άρθρο 32 (περίοδος αξιολόγησης) ορίζεται το έτος 2013).Στον Ν. 4057/2012 (ΦΕΚ Α/54/14.03.2012) «Περί Πειθαρχικού Δικαίου των Πολιτικών Υπαλλήλων» στο Άρθρο Ένατο, Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρ. 1 σημειώνεται .Δεν χορηγούνται άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσηςτου άρθρου 58 του ν. 3528/2007 και του άρθρου 65 του. 3584/2007 για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης μέχρι τις 31.12.2012Σύμφωνα με την «απαράδεκτη» αυτή παράγραφο, παγώνουν οι εκπαιδευτικές άδειες. Το 2013 όμως, έτος το οποίο μπορεί να πάρει κανείς εκπαιδευτική άδεια (και μάλιστα αυτή που του κόψατε το 2012) για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, πρέπει να διακόψει το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό του για να γυρίσει στην υπηρεσία του, και να υπηρετήσει τουλάχιστον 6 μήνες για να μπορεί να κριθεί!Δηλαδή τιμωρείται, όποιος ουσιαστικά επιμορφώνεται.Ουσιαστικά αδικούνται, όσοι υπάλληλοι κάνουν χρήση της άδειας επειδή διαμένουν ή εργάζονται μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα ή από την πανεπιστημ. σχολή ή τη βιβλιοθήκη,ενώ όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα εξ’ αποστάσεως ή ο τόπος εργασίας και διαμονής του τους επιτρέπει να παρακολουθούν τα προγράμματα δεν θα αναγκασθούν να διακόψουν τις σπουδές τους. Είναι δυνατό να μην μπορεί να κριθεί και περαιτέρω να προαχθεί βαθμολογικά και μισθολογικά επειδή επιμορφώνεται;