Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Γιάννης Κ.
Θα συμφωνήσω σε ένα μέρος με την άποψη του Δρ Γεώργιο Γιαννιτσιώτη (ο προ σχολιάζοντας), μιας και σε κάποιους φορείς το πλαίσιο λειτουργίας τους, δεν είναι καν ένα ενιαίο πλαίσιο .. εννοώ δηλαδή ότι, σε έναν ίδιο οργανισμό από μονάδα σε μονάδα το πλαίσιο λειτουργίας διαφέρει. Μήπως τελικά το πρόβλημα αρχίζει από τα διοικητικά του στελέχη;Τέλος, με πια κριτήρια & ποιος θα είναι αυτός ο οποίος θα μπορεί να κρίνει αμερόληπτα δια τον κάθε Φορέα;Ελπίζω να υπάρξει εδώ τουλάχιστον μια ορθή αξιολόγηση των ατόμων αυτών σε άλλο άρθρο, διότι αν το πάμε κι’ αυτό με το ισχύον πελατειακό σύστημα τότε -Ζήτω, «ακόμη μια τρύπα στο νερό….»Αυτό που βλέπω είναι μονάχα περικοπές…, τουλάχιστον ας είναι ωφέλιμες πλέον για την Ελλάδα.
 
 
AmandaMi
Προκύπτει το ερώτημα για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαδικασίας σε προσωπικό επίπεδο.Ειδικότερα θα πρέπει να αποσαφηνισθεί ποια θα είναι η ανταμοιβή για τους άριστους και ποιες οι επιπτώσεις για τους ανεπαρκείς.
 
 
ΓΙΑΝΝΗΣ Π.
Πολύ σωστό το μέτρο,ελπίζω με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν επιτέλους οι κάτοχοι πτυχίων να αναγνωριστούν και να αναβαθμιστούν περιμένοντας πια η αξιοκρατία να υπερισχύσει των γνωριμιών,πράγμα που ισχύει σήμερα σε κάποιους δήμους της χώρας!
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΘΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 80% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Η ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
 
 
Μαρκησία
Συμφωνώ με το σχόλιο του Κώστας Τ. 6 Απριλίου 2012, 00:47 Είναι δυνατόν να περιμένουν οι υπάλληλοι που προσφέρουν την εργασία τους άλλα 2 χρόνια για να προαχθούν; Ακόμα και οι υπάλληλοι που δουλεύουν έχουν πλέον απογοητευτεί αφού δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα. Η στασιμότητα σκοτώνει κάθε τι προοδευτικό. Η μετάθεση της διαδικασίας αξιολόγησης για το έτος 2013 (ουσιαστικά εφαρμοστέα το 2014) αναστέλλει οποιαδήποτε βαθμολογική προαγωγή του υπαλλήλου και κατά συνέπεια και την μισθολογική του εξέλιξη . Οι υπάλληλοι που είναι στο βαθμό ΣΤ΄ τι πρέπει να κάνουν ? Το νέο μισθολόγιο δεν προβλέπει ΜΚ1 στο βαθμό ΣΤ. Θα τους δοθούν αναδρομικά όσα δεν πήραν ? Μη γελιόμαστε !!! Κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν οι προαγωγές σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα Νομοθεσία (ο Νόμος 4024/2011 προβλέπει την κατάρτιση πινάκων τον προσεχή Μάιο ) και ας προχωρήσει το Π.Δ από το 2013. Δώστε λίγο φως στους υπαλλήλους που προσφέρουν.