Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ
Εντελώς άδικο όσον αφορά την βαθμολογική εξέλιξη .Τρανταχτό παράδειγμα όχι μόνο δικό μου αλλά και πλήθος συναδέλφων που για λίγο χρονικό διάστημα εγκλωβίστηκαν σε κάποιο χαμηλό βαθμό από αυτόν που είχαν πριν το νέο βαθμολόγιο μισθολόγιο και θα είναι αναγκλασμένοι να παραμείνουν σε αυτόν συνολικά μέχρι και 10 χρόνια (από τη στιγμή έναρξης χρόνου στον βαθμό) χωρίς ούτε καν χορήγηση Μισθολογικού Κλιμακίου γιατί τυγχάνει να είναι στο τελευταίο ΜΚ του βαθμού τους . Σας αναφέρω παράδειγμα ΔΕ με το νέο βαθμολόγιο και συνολικά 10 έτη στις 1-11-2011 κατατάσεται στον Ε βαθμό (από Γ που ήταν ) και στο ΜΚ3 (το τελευταίο δηλαδή του βαθμού αυτού )Αυτός ο υπάλληλος και δεν θα πάρει άλλο ΜΚ αφού αυτό είναι το τελευταίο του βαθμού του αλλά και η μοναδική ελπίδα που είχε για να πάρει βαθμό δεν θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον πριν τον Μάιο του 2014. Εγκλωβίστηκε δηλαδή (άθελά του) σε έναν βαθμό που τουλάχιστον του μείωσε κατά 23% τις αποδοχές που έπερνε πριν το νέο βαθμολόγιο και τώρα με την αξιολόγηση θα πρέπει να περιμένει στον ίδιο χαμηλότατο μισθό μέχρι και το 2014. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Πέραν των μισθολογικών αδικιών υπάρχει και θέμα χρήσης του βαθμού για υποψηφίους σε σωματεία και επιτροπές (χωρίς πληρωμή) που ενώ υπάρχουν αξιολογότατα στελέχη για τέτοιες θέσεις δεν έχουν το δικαίωμα λόγω χαμηλού πλέον βαθμού . Παράδειγμα συναδέλφου που και ήθελε αλλά και τον ήθελαν το σύνολο των υπαλλήλων της υπηρεσίας ως πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων δεν μπορούσε να λάβει μέρος στις εκλογές λόγω του ότι «έπεσε σε βαθμό» ΠΡΟΤΑΣΗ Για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους να ενεργοποιηθεί με το παλαιό σύστημα η προαγωγή σε βαθμούς και αν τουλάχιστον δεν πάρουν τον βασικό μισθό του νέου επόμενου βαθμού να τους χορηγηθεί το ΜΚ του νέου βαθμού μέχρι την επόμενη χρονιά και αν τελικά είναι επιτυχόντες σε προαγωγή το 2014 να τους δοθεί και ο νέος βασικός μισθός του βαθμού προαγωγής .
 
 
neos ypallilos
Η αξιολόγηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά μόνο αν στηρίζεται σε αντικειμενικά και απολύτως μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια. Διαφορετικά θα αξιοποιηθεί ως αντικείμενο πελατειακών σχέσεων όπως παλιότερα οι διορισμοί. Το πολύ πολύ να επεκταθεί το πελατειακό σύστημα στα στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους με τεράστιο κόστος για το φορολογούμενο.Μόνο η εποπτεία του ΑΣΕΠ στη διαδικασία μπορεί να εξασφαλίσει ένα minimum διαφάνειας.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ? Σίγουρα δεν είναι «πανάκεια» αλλά η πρόσληψη μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ (μοριοδοτούμενων κι ακόμα περισσότερο γραπτών) εκτός του ότι αποτελεί ήδη αξιολόγηση πριν την πρόσληψη σε μεγάλο βαθμό αφορά σε πολίτες που επέλεξαν να υποστούν προκαταβολικά αξιολόγηση για να γίνουν Δημόσιοι Υπάλληλοι, τη στιγμή που πολλοί «πηδούσαν» απ΄ τα παράθυρα σε Δημόσιο κι ακόμα χειρότερα στις ΔΕΚΟ πουλώντας ψήφους μέχρι το παρά ένα της κρίσης. Δεν απαξιώνεται λοιπόν το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων μόνο από τους πολιτικούς αλλά κι από τους «κακομαθημένους» πολίτες. Έναντι αυτών οι προσληφθέντες μέσω του νόμου Πεπονή δεν πρέπει να έχουν προβάδισμα? Η επιχειρούμενη απαξίωση του ΑΣΕΠ και των διαδικασιών του θα γυρίσει τη Διοίκηση σε πλήρη αναξιοκρατία και αδιαφάνεια.
 
 
ΓΚΕΩΡΓΚΙΕΒΑ
Μου άρεσε. Καιρός ήταν. Μπράβο σας.
 

Περισσότερες πληροφορίες

 
LALOS ANTONIS
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΝΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Ν.4057/12 ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΔΝΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΝΤΗΣ; ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΣΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ???ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΝΤΕΣ?? ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΝΤΕΣ.3 ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΕΚΕΙ ΕΝΤΑΞΥ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟΥς ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ(ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ΠΑΡΕΔΡΟ Η ΑΛΛΟ) ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΝΤΗ ΑΛΛΟΥ ΟΜΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
 
 
Αθανάσιος Δημόπουλος
Οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης στο σάπιο κράτος που έχει οικοδομηθεί θα πρέπει να γίνεται μόνο με εξετάσεις, όσο και αν αυτό το σύστημα έχει κενά και ατέλειες, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.Δυστυχώς, οποιαδήποτε διαδικασία περιλαμβάνει επιτροπές, υποεπιτροπές και σύμβουλους θα παρακαμφθεί εις βάρος των σωστών εργαζομένων και υπέρ των εγκάθετων κομματόσκυλων.