Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΠΑΠΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Επί του άρθρου 1: Πεδίο εφαρμογής Στους Ο.Τ.Α.προσκρούει στην όλη οργάνωση & λειτουργία τους, επόμενα καθιστά δύσκολή αν όχι αδύνατη την εφαρμογή.Η δομή της Τ.Α. δεν είναι προετοιμασμένη να «δεχτεί» τέτοιου είδους συστήματα, και υπάρχει ο κίνδυνος εκφυλισμού τους κατά τα προηγούμενα πρότυπα.(Π.Δ.318/1985). Επί των άρθρων 2,3 & 4: Σχέδια επί χάρτου..1.Ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού: Στρατηγικός σχεδιασμός= ανύπαρκτος. Και όταν «υπάρχει» αυτό γίνεται για την εκπλήρωση ρητών διατάξεων και μόνο.Δεν εφαρμόζεται κανένα σύστημα διοίκησης, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται στη βιβλιογραφία του management. 2.Ηγετικές ικανότητες: Αδύνατο να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, αφού θεωρούνται ως ενέργειες εχθρικές προς την αιρετή διοίκηση 3.- Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού: H Tραγωδία…Ένας κόσμος στη συντριπτική του πλειοψηφία αμαθής & βέβαια ανεκπαίδευτος, με σχεδόν αποκλειστικό τυπικό προσόν το «ψηφοφόρος», που χρησιμοποιείται με τη συναίνεσή του ασφαλώς, από τη διοίκηση, σε καθήκοντα άλλα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκε, και που η Διοίκηση επικοινωνεί απ’ευθείας μαζί του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ιεραρχία.Εκμηδενίζει έτσι κάθε έννοια ιεραρχίας, αδιαφορεί για τη δημιουργία στελεχών, και το ζήτημα εκπαίδευση δεν την απασχολεί καθόλου. 4.- Ικανότητα εκπροσώπησης της υπηρεσίας: Πάντα γίνεται από αιρετούς 5.- Γνώση αντικειμένου: Eδώ υπάρχει η δυνατότητα από τα στελέχη να παρουσιάσουν ΕΡΓΟ, άσχετα με την μεταγενέστερη αντιμετώπισή του και την όποια τύχη του. 6.- Πρωτοβουλία: Όμοια με το προηγούμενο, αν και οι εισηγήσεις δεν αντιμετωπίζονται θετικ΄λα παρά μόνο όταν γίνονται για αυστηρά υπηρεσιακά θέματα και κατόπιν εντολών. 7.- Ικανότητα λήψης αποφάσεων: Ουδεμία συζήτηση.Ψαλλιδισμένη έως απαγορευμένη. Θεωρελιται εχθρική ενέργεια. 8-Διαχείριση προβλημάτων: Αποκλειστική αρμοδιότητα των αιρετών (της διοίκησης). Η συμμετοχή των προϊσταμένων ζητείται όταν το πρόβλημα φτάνει σε επόπεδο ελεγτκών δημόσιας διοίκησης ή εισαγγελέα. Τότε θυμούνται όλοι οτι υπάρχει προϊστάμενος. 9.- Επικοινωνία: Απ’ευθείας επικοινωνία της διοίκησης με εξευτελισμό κάθε έννοιας ιεραρχίας και υπονόμευση της θέσης των προϊσταμένων.
 
 
eleni
Λογική η απορία και η αγωνία του george 70. Τελικά θέλετε την αξιολόγηση για ανατροφοδότηση και βελτίωση ή για εργαλείο απολύσεων;
 
 
Κάστανος Νικόλαος
Αξιολόγηση down – up δεν θα μπεί?
 

Περισσότερες πληροφορίες

 
Σοφία Φράγκου
Συμφωνώ με τον κ. Λομβαρδέα. Μήπως αντί να λέμε ο καθένας ό,τι θέλουμε και ό,τι μας βολεύει, θα ‘πρεπε να δεχθούμε την «πεπατημένη» που ακολουθείται σε οργανωμένες κοινωνίες, όπου έχουν δοκιμαστεί οι μέθοδοι και οι τακτικές, έχουν τηρηθεί τα μέτρα και εξασφαλίστηκαν όλες οι παράμετροι ώστε να αποφευχθούν «αγκάθια» και αστοχίες; Ας αρχίσουμε κάποτε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους αντί να τους σταματάμε και να τους δίνουμε άλοθι για να μην κάνουν τίποτα. Όσοι θα εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες θα έχουν την τεχνογνωσία απαραίτητα αλλά ΚΑΙ οι ίδιοι έλεγχο από άλλους αρμόδιους φορείς ΚΑΙ το βαθμό ευθύνης που τους αναλογεί.
 
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ
Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2014 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ.