Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ
H αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο που πρέπει να λειτουργεί για ανάπτυξη, ανατροφοδότηση, εντοπισμό και αυτοβελτίωση των πιθανών αστοχιών που υπάρχουν σε σχέση με το γενικό πλάνο. Είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θέλει να είναι μη αποδοτικός και κανένας δεν θέλει να μην ανταμείβεται για ό,τι κάνει, ό,τι προσφέρει. Εάν σχεδιάζαμε ένα σήμα για την αξιολόγηση θα κάναμε ένα τρίγωνο που στην μια πλευρά θα ήταν οι άνθρωποι, στην άλλη οι επιχειρήσεις και στην άλλη πλευρά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν, λοιπόν, πρέπει να γίνει αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για το τι επιδιώκουμε και όχι οχυρώσεις πίσω από προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες. Μακάρι να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που πρέπει να παράγουν για ανθρώπους και να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνική αλυσίδα της χώρας μας.
 
 
Χρυσαυγή Παπαδοπούλου
Συμφωνώ μαζί με τον Στέλιο Παπαδάκη και προσθέτω με απορία : Πως θα γίνει η αξιολόγηση της β΄παραμέτρου (συμπεριφορά των υπαλλήλων σε σχέση με τους πολίτες….. ) σε υπαλλήλους των οποίων τα καθήκοντα ΔΕΝ έχουν σχέση με τους πολίτες π.χ.: υπάλληλοι που ασχολούνται σε θέσεις οικονομικής διαχείρισης των υπουργείων τους ή κάτι παρόμοιο και δεν έρχονται σε επαφή με κοινό. Γι αυτούς ΤΊ προβλέπεται ?
 
 
AmandaMi
Πρέπει να σε αξιολογεί κάποιος της ίδίας κατηγορίας,δηλαδή αν είσαι ΠΕ να σε αξιολογεί κάποιος ΠΕ (και όχι ο ΔΕ Προιστάμενος σου,που έχει περισσότερη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ενώ εσύ έχεις περισσότερη αλλά όχι όλη ΔΗΜΟΣΙΑ)