Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΒΟΥΡΓΟΥΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στα νοσοκομεία θα ισχύει αυτός ο τύπος;Και τι στόχους να βάλεις στην ανθρώπινη ζωή και κατά πόσο είναι μετρήσιμοι με μαθηματικούς τύπους; Μήπως τελικά αν μπουν λάθος στόχοι(κόστος υλικών=χαμηλή ποιότητα)θα βάζουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
 
 
ΜΑΡΙΑ ΛΑΪΝΗ
Τι γίνεται και τι θα γίνει με Υπουργεια που το προσωπικό ειναι ανάμικτο (πχ στρατιωτικό -πολιτικό προσωπικό για ΥΕΘΑ, η πολιτικό προσωπικό και αστυνομικοί για το ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ.Λ.Π) θα πρέπει να έχουν ξεχωριστή ιεραρχία με αντιστοίχηση.
 
 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π.
Παρακαλώ η διαδικασία της αξιολόγησης να γίνεται ηλεκτρονικά. Η πλατφόρμα ήδη υπάρχει (http://apografi.gov.gr/). Οι υπάλληλοι να έχουν πρόσβαση όπως και σήμερα (κωδικοί TAXISNET), το ίδιο και οι Προϊστάμενοι που τους ελέγχουν. Απλά θα πρέπει να δημιουργηθεί η αντίστοιχη ενότητα στην ιστοσελίδα. Με αυτό το τρόπο θα γλυτώσει το δημόσιο εργατοώρες σε φωτοτυπίες, διανομή υλικού κτλ, καθώς και αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, να είναι δυνατή και η εξαγωγή δεδομένων από άλλες υπηρεσίες (όπως Υπηρεσιακά Συμβούλια κτλ) έτσι ώστε να να γίνεται απευθείας χρήση των βαθμολογιών χωρίς να χρειάζεται να αποστέλουν τα στοιχεία οι υπηρεσίες.
 
 
baia
Συμφωνώ απολύτως με τον κο Τσιούνη. Είναι μία πρόταση που αξίζει να τη λάβετε υπόψη καθώς μπορεί να περιορίσει κάποια φαινόμενα παθογένειας και αναξιοκρατίας. Δε γνωρίζω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος αλλά σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.