Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Μαίρη Ζώη
Καλό είναι να προβλεφθεί πιο σημαντική ενημέρωση στους πολίτες για το θεσμό. Μία καλή ιδέα είναι να γίνει μέσα από τα σχολεία, ώστε αφενός να ενημερωθούν πιο πολλές οικογένειες και αφετέρου να ευαιστητοποιηθούν και τα παιδιά. Επίσης, η μορφή της ενημέρωσης να οδηγεί πράγματι προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας που είναι ευγενή χαρίσματα (και τα οποία πράγματι εκλείψαν από την Κοινωνία μας) και όχι προς την κατεύθυνση της λύπησης.
 
 
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Στο παρόν άρθρο πρέπει να προστεθεί ρύθμιση η οποία θα εξαιρεί το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το άρθρο 199 του νόμου 3852/2010 και θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του. Το ΚΕ.ΠΕ. αποτελεί χρόνια τώρα ένα πολύτιμο εργαλείο για τους Δήμους αλλά και για το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Διαθέτει διαπιστευμένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων, το οποίο αναλύει το πόσιμο νερό των Δήμων της περιοχής και πιστοποιεί την καταλληλότητα του. Είναι ο μοναδικός φορέας στην Δυτική Μακεδονία που παρέχει διευρυμένη πληροφόρηση σχετικά με την ποιότητα του αέρα σε δύο νομούς ταυτόχρονα (Κοζάνη-Φλώρινα) επί 24ωρης βάσης με on-line σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του. Επίσης λειτουργεί ως διαχειριστής κρίσεων σε επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και άλλων περιβαλλοντικών ατυχημάτων στην περιοχή λόγω της ύπαρξης των ορυχείων λιγνίτη. Παράλληλα ασχολείται και αξιοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Κύριε Υπουργέ,Η συνέχιση λειτουργίας του ΚΕ.ΠΕ. για την περιοχή μας, είναι επιβεβλημένη και ευελπιστούμε σε μια θετική εξέλιξη. Σοφοκλής ΣιδηρόπουλοςΑντιδήμαρχος Εορδαίας
 
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ
Κύριε υπουργέ, ως κάτοικος του Δήμου Εορδαίας, ενός Δήμου που μαστίζεται χρόνια τώρα από την ανεξέλεγκτη ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της ύπαρξης και λειτουργίας της ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή μας, ζητώ στο παρόν άρθρο να προστεθεί ότι η Αμιγής Επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος», εξαιρείται από το άρθρο 199 του νόμου 3852/2010. Το Κέντρο Περιβάλλοντος κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να παρέχει στους πολίτες του Δήμου μας στοιχεία σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης στην περιοχή που ζούμε, πλέον γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται και απαιτούμε καθαρότερο περιβάλλον. Επίσης άλλη μία σημαντική δραστηριότητα του κέντρου περιβάλλλοντος είναι η εκπόνηση της πρώτης διευρυμένης επιδημιολογικής μελέτης στο νομό Κοζάνης ώστε να ποσοτικοποιηθούν οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στους πολίτες της περιοχής μας. Κύριε Υπουργέ είμαι βέβαιη ότι δεν θα στερήσετε από κανέναν πολίτη του Δήμου Εορδαίας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, το δικαίωμα να γνωρίζει τα επίπεδα ρύπανσης, να πληροφορείται από έναν επίσημο φορέα, με επιστημονική τεκμηρίωση, για τις επιπτώσεις αυτής της ρύπανσης και να αγωνίζεται για την βελτίωσης του περιβάλλοντός που ζει. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΙΑΤΡΟΣ
 
 
ΦΩΤΙΟΣ ΠΡΑΠΑΣ
Η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και κυρίως η περιοχή που εκτείνεται γύρω από τις πόλεις της Πτολεμαϊδας και της Κοζάνης είναι τόσο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά (λόγω της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ) που θα ήταν αναμενόμενη η ενίσχυση, διεύρυνση και περαιτέρω ανάπτυξη του ΚΕΠΕ και σε καμία περίπτωση η κατάργησή του.Κάτι τέτοιο (κατάργηση) θα ήταν μεγάλο πλήγμα στη συνεχή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τις συνθήκες ρύπανσης που επικρατούν στην περιοχή και των μέτρων τα οποία πρέπει να λαμβάνονται κάθε φορά, όπως, επίσης, πλήγμα αποτελεί το ότι δεν θα πραγματοποιούνται οι πολύ σημαντικές επιδιομολογικές και άλλες μελέτες και δράσεις.Η κατάργηση του ΚΕΠΕ, κοντολογίς, είναι μία πράξη ανεπίτρεπτη!
 
 
Nικος
Στηρίζουμε το δικαίωμα για ενημέρωση σχετικά με την Ποιότητα του Περιβάλλοντος.Στηρίζουμε το δικαίωμα για ενημέρωση της Ποιότητας του Αέρα που αναπνέουμε.Στηρίζουμε τη συνέχιση της εκτεταμένης επιδημιολογικής μελέτης που ξεκίνησε το Κέντρο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Ζούμε κ εργαζόμαστε στη περιοχη κ θεωρω πως πρέπει να ενημερωνομαστε για τις συνθηκες της ρύπανσης της περιοχης απο αξιόπιστους φορεις οπως είναι το ΚΕ.ΠΕ.