Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΔΩΝΑ
Το ΚΕ.ΠΕ. κλείνει λόγω Καλλικράτη και του Νομοσχεδίου που κλείνει όλες τις επιχειρήσεις παρόμοιου καταστατικού. Και ναι, υπάρχουν ζημιογόνες πρώην νομαρχιακές, νυν περιφερειακές επιχειρήσεις που δεν έχουν καν αντικείμενο και εξυπηρετούσαν άλλα… συμφέροντα. Το ΚΕ.ΠΕ. όμως ΠΡΕΠΕΙ να ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ διότι και κερδοφόρο είναι, αυτόνομο, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ, και αντικείμενο έχει και παράγει έργο ειδικού σκοπού (όπως το ονομάζουν). Και ρωτώ… Οκ κλείνει. Οι Δήμοι που υποχρεούνται να έχουν αναλύσεις νερού κτλ κτλ βάσει νομοθεσιών της ΕΕ πώς θα τις παραδώσουν τα επόμενα χρόνια; Ή μήπως θα πρέπει να δαπανήσει το κράτος ή η περιφέρεια άλλα 4-5εκ ευρώ (μια που μας περισσεύουν κιόλας) για να ξαναγοράσει εξοπλισμό, να διαπιστεύσει μεθόδους-μηχανήματα-προσωπικό; Λάβετε σας παρακαλώ σοβαρά υπόψην το έργο και το αντικείμενο που έχει το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και προσθέστε στο παρόν άρθρο την εξαίρεσή του. Το λουκέτο του δε θα φέρει θετικό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα και δεν υπάρχουν περιθώρια τέτοιων λανθασμένων αποφάσεων.
 
 
Κώστας Δημητρίου
1. Συμφωνώ και εγώ με το ότι ο όρος «κοινωνικό παντοπωλείο» είναι ανόητος…2. Το ότι φτάνουμε να αποδεχόμαστε την ύπαρξή του και ως θεσμό με νομική κατοχύρωση, αυτό σημαίνει ΑΠΟΤΥΧΙΑ για όλους και ειδικά για την κοινωνία .ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΣΜΟ (ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ !!!
 
 
Νάκας Γεώργιος
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει τo ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια επιχείρηση που παράγει έργο προς εμάς τους πολίτες. Με τη συνεχή μας ενημέρωση σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ποιότητας υδάτων. Ξέρουμε πια τι ΠΙΝΟΥΜΕ και τι ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ. Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι στο παρόν άρθρο θα πρέπει να προστεθεί ότι η Αμιγής Επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος», εξαιρείται από το άρθρο 199 του νόμου 3852/2010.
 
 
Βρυζίδου Παρασκευή
Το ΚΕ.ΠΕ. Δυτικής Μακεδονίας είναι μία περιφερειακή επιχείρηση, με πολύ σημαντική συνεισφορά μέχρι σήμερα στα ζητήματα της ποιότητας της ατμόσφαιρας, του πόσιμου νερού και των επιφανειακών υδάτων. Είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση παράγει συγκεκριμένο έργο δίχως να χρηματοδοτείται απευθείας από το κράτος.Οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας έχουμε γίνει όλα τα τελευταία χρόνια αποδέκτες των πολύτιμων υπηρεσιών του ΚΕ.ΠΕ. μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η απόφαση να καταργηθεί αυτός φορέας θα ήταν καταστροφική καθώς η περιφέρεια θα έχανε ένα πολύτιμο εργαλείο που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας. Ενδεικτικά μόνο μπορούμε να αναφέρουμε ότι το ΚΕΠΕ, δημοσιεύει μετρήσεις που γίνονται επί 24ωρης βάσης αναφορικά με την ποιότητα του αέρα σε 15 σταθμούς της περιοχής και απευθείας 24ωρη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδαhttp://www.kepekozani.gr/. Πολύτιμη είναι επίσης η συνεισφορά του στην εκτεταμένη επιδημιολογική μελέτη που έχει κάνει σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα συμμετέχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων που αφορούν στο περιβάλλον. Συνεχείς είναι επίσης οι επισκέψεις σχολείων της περιοχής για ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των νέων. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να διευκρινιστεί στο άρθρο 10, ότι η αμιγής επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία «Κέντρο Περιβάλλοντος» (ΚΕ.ΠΕ), δεν εντάσσεται στο άρθρο 199 του νόμου 3852/2010. Σύμφωνα λοιπόν και με πρόσφατη απόφαση που λάβαμε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να εξαιρεθεί το Κέντρο Περιβάλλοντος από το σχετικό νόμο και να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΔΩΝΑ
Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι μία περιφερειακή επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου που πρόκειται να κλείσει λόγω αυτού του Νομοσχεδίου.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!Το ΚΕ.ΠΕ. είναι κερδοφόρα, αυτόνομη επιχείρηση και ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από το κράτος.- ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ για την ενημέρωση του κόσμου για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ίσως της πιο επιβαρυνμένης περιοχής της Ελλάδας.- Αναλύσεις των ΠΟΣΙΜΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στο ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.- 24ωρες μετρήσεις της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑΣ σε 7 σταθμούς της περιοχής και απευθείας 24ωρη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδαhttp://www.kepekozani.gr/- Εκτεταμένη ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.- Ευρωπαΐκά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στο περιβάλλον.- Συνεχείς επισκέψεις σχολείων της περιοχής για ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των νέων.Γ Ι Α Τ Ι Ν Α Κ Λ Ε Ι Σ Ε Ι;