Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Εμμ.Μητσοπουλος
Στις συγκεκριμένες αμιγής δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοτηλεοπτικής δράσης εργάζονται εργαζόμενοι αορίστου χρόνου μέχρι και περισσότερο από 20 χρόνια, με ειδικότητες: τεχνικοί με ασφαλιστικό φορέα ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε (ΙΚΑ-βαρέα), διοικητικοί με ασφαλιστικό φορέα ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε (ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ) και δημοσιογράφοι με ασφαλιστικό φορέα ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε (ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ). Με την μεταφορά τους που ζητείται από το συγκεκριμένο άρθρο πως θα διασφαλιστεί η συνέχεια της παραμονής τους μετά από 20 έτη τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ταμείο, εφ’ όσων ζητηθεί η λύση και εκκαθάριση;Γι’ αυτό προτείνουμε ή την μεταφορά των δραστηριοτήτων αυτών (ραδιοτηλεοπτικά) στον εκάστοτε δήμο οπότε οι ειδικότητες συνεχίζουν να υπάρχουν στο προσωπικό, ή την μεταφορά, σε όσους το επιθυμούν, που σε σύνολό τους κατά ένα πρόχειρο υπολογισμό δεν ξεπερνούν τα 500 άτομα σε όλη την επικράτεια, στα κατά τόπους κρατικά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τις ειδικότητές τους ως έχουν. Οι αποφάσεις αυτές να είναι δεσμευτικές για τους φορείς υποδοχής.Τα Δημοτικά Μέσα δεν μπορούν να είναι θύματα του Μνημονίου και του Καλλικράτη…! Οι συχνότητές τους είναι δημόσια περιουσία. Δεν εκποιούνται δεν καταργούνται δεν μεταβιβάζονται…!
 
 
Γεωργιος Μισιάκας
Τα Δημοτικά Μέσα δεν μπορούν να είναι θύματα του Μνημονίου και του Καλλικράτη…! Οι συχνότητές τους είναι δημόσια περιουσία. Δεν εκποιούνται δεν καταργούνται δεν μεταβιβάζονται…!Στην εποχή της κρίσης στον χώρο του Τύπου:-Τα Δημοτικά Μέσα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, δίνοντας βήμα στον πολίτη-δημότη.-Πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι ειδικότητες, σε μια περίοδο που οι απολύσεις και η ανεργία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.-Να διατηρηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.
 
 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αξιότιμε υπουργέ Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, Το συγκεκριμένο άρθρο του σχεδίου νόμου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών,καθώς τους οδηγεί, σε αλλαγή εργασιακού και ασφαλιστικού καθεστώτος, εφόσον το επιθυμούν (και υπάρχουν θέσεις), οι δημοτικοί άρχοντες, ή ακόμη και στον «Καιάδα» της ανεργίας.Η ρύθμιση αυτή κύριε υπουργέ, κακά τα ψέματα, σημαίνει απολύσεις, ή μετατρέπει σε δημοτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους ετών στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης, με ειδικότητες δημοσιογράφων και διοικητικών υπάλληλων που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) και στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και των τεχνικών (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), με ΙΚΑ και βαρέα ένσημα.Οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά ΜΜΕ, θα πληρώσουν τις «αμαρτίες» άλλων; Αυτοί φταίνε, για την κακή οικονομική κατάσταση, μεγάλου μέρους των Δήμων της χώρας;Ελάτε κύριε υπουργέ, λίγο στη θέση των εργαζομένων και νομίζω ότι θα αντιληφθείτε αμέσως, την αγωνία τους.Υπάρχουν άλλες λύσεις, για τις δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, που μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, ορισμένες από τις οποίες ήδη έχουν αναφερθεί, σε προηγούμενες αναρτήσεις.Θεωρώ απαραίτητο λοιπόν, πριν προχωρήσετε στην κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στη Βουλή, να ακούσετε και τις θέσεις των εργαζομένων, κατόπιν συναντήσεως με αντιπροσωπεία εκπροσώπων των σωματείων μας, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ. Ακούστε μας, κύριε υπουργέ, πριν νομοθετήσετε για εμάς. Ο διάλογος ποτέ, και νομίζω θα συμφωνήσετε σε αυτό, δεν έβλαψε κανέναν.Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, ελπίζοντας να αναρτηθεί η άποψή μου. Με εκτίμηση, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM στην ΕΣΗΕΑ)
 
 
Δημήτρης Τσουκαλάς
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν επαγγελματικά κατοχυρωμένες ειδικότητες (δημοσιογράφοι-τεχνικοί) και οποιαδήποτε μεταφορά τους στον οικείο Δήμο πρέπει να γίνει βάση των ειδικοτήτων και των συνεπειών που απορρέουν (μισθολογικών-ασφαλιστικών κ.ά). Οποιαδήποτε μεταφορά προσωπικού σε ειδικότητες άσχετες με την επαγγελματική τους υπόσταση συνιστά παρανομία η οποία μπορεί να προσβληθεί νομικά.Το άρθρο αυτό ουσιαστικά οδηγεί εργαζόμενους στην απόλυση και στην τοποθέτησή τους στο μεγάλο κουβά της ανεργίας.Είναι ακατανόητο γιατί η δραστηριότητα δημοτικών ΜΜΕ δεν μπορεί να μεταφερθεί στον οικείο Δήμο.
 
 
Γιώργος Γιαννόπουλος
Δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, καταργούνται.