Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Χρήστος Πρασκίδης
Θα πρέπει να προβλεφθεί όλα τα έργα των ΟΤΑ (με αυτεπιστασία ή με ανάθεση) να ελέγχονται κανονικά από ελεγκτές δόμησης με υποχρέωση ελέγχου και βεβαίωσης των ποσοτήτων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν (μπετόν, σίδερα, αδρανή κλπ). Τα έργα αυτά και το αληθές των εκθέσεων των ελεγκτών δόμησης, θα πρέπει να ελέγχονται δειγματοληπτικά, σε αυξημένο ποσοστό, από ελεγκτικό σώμα μηχανικών.Επίσης θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ελέγχου των ποσοτήτων πετρελαίου (και γενικότερα καυσίμων) που προμηθεύονται οι δήμοι. Αυτό μπορεί να γίνει με αυτόματους μετρητές εισερχομένων – εξερχομένων στις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, με έλεγχο χιλιομετρητών των οχημάτων (π.χ. υποχρέωση καταγραφής ανα μήνα) και με παράλληλες ενεργειακές μελέτες των κτιρίων από όπου θα προκύπτει η εύλογη κατανάλωση του κτηρίου σε πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και οι πιθανές ανάγκες βελτιώσεων για την ενεργειακή εξοικονόμηση. Τα καύσιμα είναι μια πιθανή συχνή πηγή εικονικών τιμολογίων.
 
 
Κοντοστολης Νικολαος
Επι της παρ. 4 του αρθρου 12. Για ολους τους υπαλληλους ο διορισμος και καθε συνεπεια εξ αυτου προκυπτει απο την δημοσιευση της πραξης στο Φ.Ε.Κ.Για ποιο λογο να αντιμετωπιζεται η συγκεκριμενη κατηγορια εργαζομενωνμε διαφορετικο τροπο?
 
 
Θεματική Ομάδα Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων
Με αφορμή την παράγραφο 4 του εν λόγω άρθρου για τις λαϊκές αγορές, εισηγούμαστε η ρύθμιση θεμάτων και η εποπτεία των λαϊκών αγορών και αγορών βιολογικών προϊόντων να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα στους Δήμους και στα δημοτικά διαμερίσματα τους. Για τις αγορές βιολογικών προϊόντων πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό θεσμικό καθεστώς που να διαφοροποιεί τη λειτουργία τους από τις συμβατικές στα ωράρια λειτουργίας τους. Θα πρέπει να υπάρξει ρητή πρόβλεψη στον έλεγχο όλων των λαϊκών αγορών, τόσο αναφορικά με τον τυπικό έλεγχο αυτών (τετραγωνικά, θέση κλπ) όσο και για τον ποιοτικό (υπολείμματα κλπ) με τη συμμετοχή και των ίδιων των παραγωγών, των καταναλωτών και εκπροσώπων των δημόσιων αρχών. Θα πρέπει να εξεταστεί η πρόταση ώστε οι λαϊκές αγορές να γίνουν αγορές παραγωγών χωρίς τη συμμετοχή των εμπόρων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.Τέλος, αναφορικά με την αδειοδότηση και τον έλεγχο των καταστημάτων κατοικίδιων ζώων, θεωρούμε σκόπιμο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους, αφού αυτοί φέρουν σήμερα την ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που αυξάνονται όταν το εμπόριο κατοικίδιων ζώων είναι ανεξέλεγκτο.Στα οριζόμενα της παραγράφου 8 σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιος βαθμός αυτοδιοίκησης έχει ή θα έχει την εν λόγω αρμοδιότητα, πρέπει να αλλάξει η αντιμετώπιση της και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε η μεταφορά των μαθητών να εξασφαλίζεται με είτε με τη δημόσια – δημοτική συγκοινωνία είτε όπου υπάρχει ειδική ανάγκη (για ειδικά ή απομακρυσμένα σχολεία) με την απόδοση των χρημάτων που σήμερα διατίθενται στις σχολικές επιτροπές τους, ώστε να προμηθευτούν σχολικά λεωφορεία που θα λύσει διά παντός το πρόβλημα αυτό που αποτέλεσε για χρόνια σημείο πολιτικής εκμετάλλευσης, διαφθοράς, αδιαφάνειας και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.