Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Γαβαλλ΄ς Νικόλαος de SV8EUA
¨Όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν οι ραδιοερασιτέχνες ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΤΟΜΑ (όσον αφορά το χόμπι τους τουλάχιστον)Επομένως δεν βλέπω το λόγο να εμπλέκονται στο ίδιο Καζάνι με τους κερδοσκοπικούς φορείς, είτε αυτοί είναι Τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί, Τηλεφωνίας ή οποιοσδήποτε που χρησιμοποιεί κάθε λογής κεραία Για κερδοσκοπικούς σκοπούς και μόνον και που πολλές φορές ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ κατά πολύ την επιτρεπόμενη εκ του νόμου ισχύ και την επιτρεπόμενη εκ του νόμου απόσταση από κατοικημένη περιοχή! Τόσον οι συχνότητες όσον και η ισχύς μας ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΒΛΑΒΕΙΣ!!!!!Τουναντίον Ο Σταθμός Ραδιοερασιτέχνη ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΙΟΣΥΣΤΉΜΑΤΆ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ Της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΕν αντιθέσει κάποιων άλλων που σε περίπτωση σεισμού η καταιγίδας κωφεύουν και σιωπούν από ανικανότητα και έλλειψη ενέργειας.
 
 
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ SV8JVJ
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων . Και ΠΡΟΤΕΙΝΩ αντί του άρθρου 30 παρ.8 ΝΑ κάνετε αντιγραφή – επικόλληση απο το άρθρο 8 ΦΕΚ 1105/Β όπου ΕΚΕΙ πολύ σωστά διευκρινίσατε ότι «αφορά εγκατεστημένες κεραίες στηνξηρά σταθμών ραδιοεπικοινωνιών των οποίων ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ είναι ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί ή εταιρίες που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο κοινό». ΚΑΤΙ τέτοιο ΟΦΕΙΛΕΤΕ να πράξετε και τώρα στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου κάνοντας αντίγραφη και επικόλληση της συγκεκριμένης παραγράφου ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ , διαφυλάσσοντας και προασπίζοντας το Ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα.
 
 
Κοκοβίδης Ιωάννης SV2LLJ
AD HOC το χόμπυ του Ραδιοερασιτέχνη είναι ερευνητικό και θα έπρεπε η πολιτεία να ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ,ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ αυτές τις πρωτοβουλίες και ενέργειες.Μ’αυτά τα » ήξεις-αφίξεις» με την νομοθεσία αποτρέπει τους ανθρώπους αυτούς να πειραματιστούν ,να ερευνήσουν και εν τέλει να αποδώσουν στη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, πιό προχωρημένα αποτελέσματα των πειραματισμών τους.Ας είναι η ΕΕΤΤ βοηθός και ελεγκτής αλλά,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΟΧΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ.Πρόσφατα ο Κ.Υπουργος αντιλήφθηκε τα δίκαια αιτήματα του (συνόλου ελπίζω)ραδιοερασιτεχνικού κόσμου και αφαίρεσε το επίμαχο άρθρο απο το υπο ψήφιση νομοσχέδιο.Τώρα το επαναφέρετε με τέτοιο τρόπο που,αν μή τί άλλο,είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένο,ώστε να διαλάθει της δέουσας προσοχής,ίσως, των ενδιαφερομένων και να περάσει κάποιες απόψεις τελείως ασύμβατες με τα τεκταινόμενα και δέοντα αυτού του χόμπυ.Οπωσδήποτε συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις που εκφράζονται απο την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών,και τις απόψεις την Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ημαθίας και επαυξάνωΜε τιμήΙωάννης ΚοκοβίδηςSV2LLJΝάουσα Ημαθίας
 
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΛΑΣ SV3ISD
Δεν γνωρίζω αν συμπεριλάβατε στην αλλαγή που θέλετε να φέρεται στο νόμο περί κεραιών (παρά την εκτενή προηγούμενη διαβούλευση) με αγαθό σκοπό. Να με συγχωρέσετε για την έκφραση μου αλλά αρχίζω και πιστεύω ότι δεν μπορείτε να χωρίσετε δυο γαϊδουριών άχυρο. Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι 6.000 ραδιοερασιτέχνες (αδειούχοι ….άρα ξέρουν ….η μήπως όχι ; ) θέλουν να βλάψουν του εαυτούς τους, την οικογένεια τους , τα παιδιά τους και τους φίλους τους . Κατανοώ ότι μπορεί να μην έχετε την κατάλληλη υποδομή και προσωπικό ώστε να πράξετε το καλύτερο δυνατό , η λύση όμως είναι απλούστατη , εφαρμόστε αυτά που ισχύουν σε χώρες της Ε.Ε. και μη προσπαθείτε να γίνεται βασιλικότεροι του βασιλέως. Συνομοσιολογικά προσπαθώ να μην σκεφτώ, αλλά ……… εκεί με οδηγείτε. Υγ. Στην Ελλάδα όσες φορές και να ρίξεις το ζάρι εξάρα δεν θα δεις (αφορά τους θνητούς) Ευχαριστώ.
 
 
SV1EIW
Αξιότιμε Κύριοι, Πέρυσι και με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκσυγχρονίσθηκε η ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία (Υ.Α. 38200/1136 Φ.Ε.Κ. 1969/2-9-11) κατά τα ευρωπαικά πρότυπα.Μάλιστα σε ορισμένα θέματα (π.χ. όπως οι εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών κλπ.) πιστεύουμε ότι έχει ξεπεράσει αρκετές ευρωπαικές χώρες.Η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα των πάνω από 6.000 Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών αλλά και των εν δυνάμει νέων συναδέλφων, έχει ήδη αναγνωρίσει την προσφορά του Υπουργείου στον ραδιοερασιτεχνικο τομέα.Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, παρατηρούμε μια παράξενη και ακατανόητη αλλαγή που προωθείται και μας κάνει όλους μας να προβληματιζόμαστε. Μετά από ανάγνωση της παραγ. 2 του άρθρου 1 και της παραγ. 1 του άρθρου 30 οι οποίες σαφώς εξαιρούν τους αδειοδοτημένους ραδιοερασιτέχνες σχετικά με τα κεραίες που χρησιμοποιούν, ξαφνικά εμφανίζετε η παράγραφος 8 του Άρθρου 30 με διατύπωση που εξομοιώνει τον Ραδιοερασιτέχνη στο ίδιο επίπεδο με ιδιώτες, εταιρείες, ραδιοφωνία η τηλεόραση, κινητές τηλεφωνίες η οτιδήποτε άλλο έχει εμπορική χρήση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιστημονική έρευνα και ο πειραματισμός, που είναι η φύση του ραδιοερασιτεχνισμού. Οι αδειοδοτημένοι ραδιοερασιτέχνες, που κανένα εμπορικό όφελος δε έχουν , και που αποκτούν την άδεια τους κατόπιν αυστηρών εξετάσεων στα θέματα κανονισμών και ασφάλειας και των σχετικών με αυτά τεχνικών παραμέτρων, σίγουρα έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να εγκαθιστούν και να ελέγχουν τις κεραίες και τις παραμέτρους εκπομπής των σταθμών τους και φυσικά υπόκεινται στον έλεγχο της Ε.Ε.Τ.Τ. για παρεμβολές και υπέρβαση των ορίων.Αυτή η πραγματικότητα έχει αποτυπωθεί στις σχετικές διατάξεις νόμων και κανονισμών που καθορίζουν την λειτουργία των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου και δεν απαιτούν προέγκριση για την εγκατάσταση των ραδιοερασιτεχνικών κεραιών. Πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους, και ίσως οι υπάλληλοι που συνέταξαν αυτό το άρθρο, εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν στην διατύπωση του.Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, η παράγραφος αυτή που προστίθεται, πρέπει να περιοριστεί μόνο σε εκείνες τις κατασκευές κεραιών, στις οποίες είναι απολύτως απαραίτητη η εφαρμογή της και οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παροχή εμπορικών υπηρεσιών, δηλαδή οι αναφερόμενες μόνο στα εδάφια στ) και ζ) του ν.2801/2000 και να εξαιρεθούν ρητά οι ραδιοερασιτεχνικές κατασκευές κεραιών!Ο Υπουργός ΥΜΔ κος Βορίδης πείσθηκε από τα επιχειρήματά μας και απέσυρε την επίμαχη παράγραφο κατά τη συζήτηση του Ν4053/2012 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ο νόμος ψηφίστηκε από την ολομέλεια χωρίς την παράγραφο αυτή.Δεν κατανοούμε, άρα, την επανεισαγωγή του κειμένου αυτού σε νέο νόμο, αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα από την ημέρα που ψηφίστηκε ο Ν 4053/2012.