Βλέπετε τα σχόλια που σχετίζονται με την ομάδα λέξεων που επιλέξατε.
 
Αντώνης Κλαδογένης
Γράφετε :«Αυτή η επιβάρυνση θα μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα που θα συλλεχθούν από ένα τέλος ρύπανσης στα υπερήλικα και ρυπογόνα αυτοκίνητα ή να αντληθεί από τα έσοδα κάποιου περιβαλλοντικού κονδυλίου που προορίζεται για τη στήριξη τέτοιων δράσεων (π.χ. Πράσινο Ταμείο).»Οι ρύποι που παράγει ένα όχημα εξαρτώνται άμεσα από την ποσότητα της βενζίνης (ή του πετρελαίου) που καταναλώνει. Άρα το πιο σωστό είναι ένα μέρος του φόρου που εισπράτει το κράτος από την βενζίνη ή το πετρέλαιο να χρησιμοποιηθεί για αυτόν το σκοπό.Με αυτόν το τρόπο τα οχήματα που παράγουν τους περισσότερους ρύπους θα πληρώνουν για την επιδότηση. Το να φορολογηθεί επιπλέον ένα παλιό όχημα κάποιου π.χ. συνταξιούχου (που δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να το αλλάξει) για να αγοράσει κάποιος που έχει χρήματα για νέο αυτοκίνητο ένα όχημα νέας τεχνολογίας δεν είναι καθόλου δίκαιο.
 
 
Γιωργος Πιτσιδιανακης
Είμαι ένας πατέρας τριών παιδιών, γιατρός σε νοσοκομείο, και παρόλο που και η γυναίκα μου εργάζεται δεν μπορούμε να ανταπεξελθουμε στις ανάγκες της οικογένειας με όλες αυτές τις περικοπές και τους φόρους (εκτατους και μη). Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεστε όλοι εσείς εκεί στα υπουργεία , και δεν βλέπετε τι υπάρχει απέξω! Είναι δυνατόν να συζητάτε πάλι για την επιδότηση για την αγορά υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με την επιβολή «τέλους ρύπανσης» στα παλιά και ρυπογόνα οχήματα! Αυτή είναι η προτεραιότητα μας τώρα; Ρωτάτε αν έχει ο κόσμος χρήματα για να αλλάζει πάλι αυτοκίνητα;
 
 
Παπαδόπουλος Αλέξανδρος
«Αυτή η επιβάρυνση θα μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα που θα συλλεχθούν από ένα τέλος ρύπανσης στα υπερήλικα και ρυπογόνα οχήματα..» Αυτή πρόταση προτείνω να διαγραφεί από το ανωτέρω σχέδιο.Το κράτος έχει τσακίσει το μέσο εργαζόμενο οικογενειάρχη με μειώσεις μισθού, αυξήσεις φορολογίας, καινούριους φόρους, τέλη, χαράτσια κλπ. Ε, δε μπορούμε να αντέξουμε άλλο.Το αυτοκίνητο το έχω μόνο γιατί είμαι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Αν δεν είχα παιδιά, θα το είχα πουλήσει. Μου χρειάζεται.Και τώρα οι κύριοι που συνέταξαν την πρόταση, έχουν το θράσος να προτείνουν νέο τέλος στα αυτοκίνητα. Δηλαδή μας εξαθλιώσατε οικονομικά και τώρα προτίθεστε να μας τιμωρήσετε γι’ αυτήν την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε, επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυαντότητα να αλλάξουμε αυτοκίνητο.