Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «Στέφανος»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
Στέφανος
Η πρόταση αναδιάρθρωσης του ΕΟΤ είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.Αυτό που χρειάζεται είναι ΡΙΖΙΚΗ αναδιάρθρωση. Και μπορεί να αρχίσει με διάλυση του ΕΟΤ, κατάργηση όλων των θέσεων και επανίδρυση του με το 1/100 του προσωπικού και 1/10 των αρμοδιοτήτων.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Στέφανος
Όλο το προτεινόμενο νομοσχέδιο ασχολείται μόνο με το διαδικαστικό κομμάτι, δηλαδή το πότε θα γίνουν οι συγχωνεύσεις. Ωστόσο, καταργώντας μερικούς οργανισμούς και δημιουργώντας στη θέση τους έναν νέο, ουσιαστικά δημιουργούμε μια καινούργια υπηρεσία, που θέλει και αυτή την οργάνωση της. Κάθε υπηρεσία (παγκοσμίως αποδεκτό) πρέπει να έχει:1. Στρατηγικό σχέδιο: Σε ποια κατάσταση πρέπει να βρίσκετε το αντικείμενο που έχει αναλάβει σε πέντε έτη: Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.2. Επιχειρηματικό Σχέδιο: Τι θα κάνει, πως θα το κάνει, τι θα κοστίσει, πότε. Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.3. Οργανόγραμμα: Ποιος ασχολείται με τι και ποιος τον επιβλέπει.Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του. Άρα,γενικώς, όλα τα άρθρα του παρόντος νομοσχεδίου ασχολούνται με το πιο εύκολο κομμάτι (αποφασίζω και διατάζω ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ), και τα υπόλοιπα λάμπουν δια της απουσίας τους. Προφανώς, με αυτό το σχεδιασμό:Α. Κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε (αφού δεν υπάρχει οργανόγραμμα)Β. Ακόμη και αν βρεθεί ένας υπεύθυνος, τα χέρια του είναι δεμένα, αφού δεν θα υπάρχει ο σχεδιασμός ενεργειών (το Επιχειρηματικό Σχέδιο) να του επιβάλλει τι πρέπει να κάνει και πότε.Γ. Για να γίνει το Επιχειρηματικό Σχέδιο, το ΔΣ κάθε Νέου Οργανισμού θα πρέπει να έχει οδηγό για το τι πρέπει να βάλει μπροστά τα επόμενα έτη (Στρατηγικό σχέδιο), που δεν υπάρχει.(Οπότε, ο καθένας κάνει ό, τι θέλει, και κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Αυτό είναι το σημερινό Ελληνικό Δημόσιο.) Αν και στην υφιστάμενη κατάσταση δεν δουλεύουν όλα καλά, σίγουρα δουλεύουν κατά κάποιο τρόπο. Αλλά με το νομοσχέδιο αυτό θα φτάσουμε να μιλάμε για «διάλυση υπηρεσιών», «απαξίωση του Δημοσίου» και λοιπά, αφού δεν θα δουλεύει τίποτα. Προφανώς, αυτό προκαλείται είτε από ανικανότητα, είτε από δόλο. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει μεμπτό.ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ. ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ. Μέχρι και εκλεγμένους πολιτευτές.
 
 
Στέφανος
Ο νόμος θα έπρεπε να είναι 2 σελίδες, και να αναφέρει ΓΕΝΙΚΑ όλες τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.Η κάθε υπηρεσία στη συνέχεια (αγορανομία, επιθεώρηση εργασίας, κτηνιατρικές υπηρεσίες κλπ) θα έπρεπε να ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ πως εφαρμόζεται αυτό στις αρμοδιότητες της, και να αναπροσαρμόζεται ανάλογα, σύμφωνα με ερμηνευτικές εγκυκλίους.Το πλεονέκτημα είναι ότι αν αυτές οι εγκύκλιοι ήταν κακογραμμένες, μπορούν εύκολα να προσβληθούν στα δικαστήρια, αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νόμος.(Το μειονέκτημα είναι ότι το προσωπικό πρέπει να ξέρει τι του γίνεται. Αλλά είναι και καιρός να ξεσκαρτάρουμε την ήρα από το στάρι, και να πάνε και μερικοί σπιτάκι τους.) Τώρα, έχουμε ένα προς διαβούλευση νομοσχέδιο που προσπαθεί να κάνει μικρο-ρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, και μάλιστα χωρίς αιτιολόγηση. Ενδεικτικά, τα ξύλα πωλούνται με το κυβικό ενώ τα βιοκαύσιμα (πέλλετ, μπρικέτες κλπ) με το κιλό. Δηλαδή δεν μπορώ να πουλήσω ξύλα με τον τόνο όπως είναι, αλλά πρέπει πρώτα να κάνω σκόνη, μετά πέλλετ και μετά όλα καλά. Δηλαδή αν αρχίσω να πουλάω ξύλο σε κυβάκια μπορώ να τα πουλάω με το κιλό ή με το κυβικό; Εεεε; Το προτεινόμενο νομοσχέδιο βρίθει από σχετικά παραδείγματα. Άλλο παράδειγμα: Στο άρθρο 149 ορίζεται περιοδικός έλεγχος για όργανα μετρήσεων. Αν αντί αυτού οριζόταν ότι όλες οι εταιρείες που ελέγχουν, πρέπει να έχουν πιστοποίηση σύμφωνα με σχετικό πρότυπο (πχ ISO 17025 για τα ΚΤΕΟ, 17020 για εργαστήρια κλπ κλπ), τότε και εξασφαλιζόμαστε ότι κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά και τους ελέγχουν όχι μόνο για τα όργανα, αλλά για το καθετί που κάνουν. Και όχι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε φεύγει ένα (τεράστιο) γραφειοκρατικό βάρος. Το Δημόσιο, μετά θα έχει να ελέγχει μόνο τους φορείς που κάνουν τους ελέγχους, που είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ. Έτσι πατάσεις τη γραφειοκρατία.
 
 
Στέφανος
@νίκος: Από ότι φαίνεται και πολλοί άλλοι δεν καταλαβαίνουν τι περιέχει αυτή η διαβούλευση. Μάλλον γιατί είναι (επίτηδες?) γραμμένη ακαταλαβίστικα. Το ζουμί είναι ότι απελευθερώνεται η αγορά, αλλά οι ιδιωτικοί πάροχοι θα πληρώνουν εξτρά φόρο. Μη χάσουμε και την κουτάλα, τώρα που το ιδιωτικοποιούμε…
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Στέφανος
Να μην δημιουργηθεί κανένας ειδικός λογαριασμός και να μην μπει κανένας νέος έμμεσος φόρος, ούτε σε επιχειρήσεις. Αυτό που προτείνεται εδώ είναι ένας ΝΕΟΣ έμμεσος φόρος για τη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν για ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ. ΚΑΝΕΝΑ.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων: