Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «Μιχάλης»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
Μιχάλης
Αντί να γίνονται προτάσεις όπως του10 Αυγούστου 2012, 07:31 | Δημήτρης Φίλιππαςπου το μόνο που δείχνουν είναι εμπάθεια προς συναδέρφους και όχι περιορισμό των δημοσιοικονομικών εξόδων. Οι μηχανικοί αυτήν την στιγμή στο δημόσιο ουσιαστικά νπροσφέρουν «δωρεάν» τις υπηρεσίες στους έχοντας ευθύνες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν μια μεγάλη μερίδα διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες τους οδηγούν αρκετά συχνά υπόλογους στις δικαστικές αίθουσες. Εάν πρέπει να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση των εκτός έδρας μετακινήσεων αυτό είναι ο έλεγχος των μετακινήσεων βάση του αντικειμένου των υπαλλήλων, υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που κάνουν εκτός έδρας ενώ σαν αντικείμενο έχουν πρωτόκολλο. Εάν θέλουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας και σοβαρά για περιορισμό των δημοσιοικονομικών εξόδων αλλά και ταυτόχρονα να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη είναι κατά την γνώμη μου η συγχώνευση υπηρεσιών γιατί με τον περιορισμό των προσλήψεων ουσιαστικά πολλοί συνάδερφοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Μιχάλης
Περί ανάπτυξης Όλοι μιλάμε για ανάπτυξη και πόση ανάγκη την έχει η χώρα μας για να ξεφύγει από την οικονομική κρίση. Στην πράξη όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστική προσπαθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο νόμος 3982/2011 για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ιδωτικών επιχειρήσεων σαν στόχο είχε την απλοποίηση των διαδικασιών και την μείωση του χρόνου και απλοποίηση της γραφειοκρατίας για την αύξηση των επενδύσεων στην χώρα. Ο νόμος περίεχει αυστηρές και πολύ μικρές προθεσμίες για την έκδοση μιας άδειας αλλά όλα αυτά θεωρητικά γιατί στην πράξη όλα είναι τελείως διαφορετικά. Δεν αρκεί ένας νόμος όσο καλογραμμένος να είναι για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που στην προκειμένη είναι η ανάπτυξη, είναι απαραιτητη και η ύπαρξη στελεχωμένων υπηρεσιών για να τον εφαρμόσουν. Διεύθύνσεις ανάπτθξεις των Περιφερειακών ενοτήτων όχι ελλειπώς στελεχωμένες χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό δεν είναι δυνατόν να αδειοδοτήσουν στις προθεσμίες που αναφέρονται στον νόμο (υπάρχουν τμήματα βιομηχανίας χωρίς μηχανολόγο μηχανικό). Κάθε φάκελος που καθυστερεί σημαίνει χαμένες θέσεις εργασίες, χαμένα χρήματα που δεν απορροφούνται από κοινοτικά προγράμματα. Όσες εκλείσεις πρός την πολιτική ηγεσία και εάν κάνουν οι πολίτες οι υπάλληλοι για την στελέχωση των τμημάτων Ανάπτυξης δεν εισακούγονται. Θέτω λοιπόν τα ακόλουθα ερωτήματα για προβληματισμό 1. Ο σκοπός είναι η σύνταξη ενός νόμου χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν πως θα υλοποιηθεί η εφαρμογή του, δηλαδή είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι έγινε ΦΕΚ ένας νόμος που «επιταχύνει» την αδειοδότηση θεωρητικά αλλά στην πράξη όλα ένα μπάχαλο. 2. Όσοι έχουμε άμεση ή έμεση σχέση με την εφαρμογή του 3982/2011 αναρωτιόμαστε αν όντως πραγματικά ο στόχος είναι η ανάπτυξη. Προτάσεις. Άμεση σύσταση και οργάνωση των υπηρεσιών ανάπτυξης εάν θέλουμε να μειωθεί η ανεργία και να έρθουν δουλειές στην χώρα μας όχι στα λόγια αλλά με έργα.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Μιχάλης
καλημέρα Με αφορμή την κατάργηση οργανισμών και την μετάταξη (υποχρεωτική) υπαλλήλων θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αναδιοργάνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών για να γίνουν λειτουργικές και αποδοτικές οι Υπηρεσίες. Με δεδομένη την μείωση του προσωπικού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα μη λειτουργικότητας τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού. Οι μετακινήσεις προσωπικού κατά την γνώμη σου θα πρέπει να γίνονται σε 2 στάδια, αρχικά να δίνεται η δυνατότητα εθελοντικά να μετακινείται σε υπηρεσία και περιοχή της αρεσκείας του ο κάθε υπάλληλος και εφόσον δεν υπάρχει κάλυψη κενών να έχουμε υποχρεωτικές μετακινήσεις. Ακόμα ένας σημαντικός λόγος ύστερα από τις μειώσεις μισθών του προσωπικού που θα πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν στην μετακίνηση είναι η οικονομική κατάσταση των υπαλλήλων και πόσο μακριά είναι από την περιοχή συμφερόντων τους, τα ενοίκια είναι αφόρητα με τους σημερινούς μισθούς.
 
 
Μιχάλης
Τί σημαίνει ριζική ανακαίνιση; Προσδιορίστε τον ακριβή βαθμό μιας ανακαίνισης-επέμβασης-επισκευής σε ένα κτήριο (κατοικία-κατάστημα-γραφείο) γιατί προβλέπεται τεράστια σύγχυση σε υπηρεσίες δόμησης, ικα, τράπεζες και ιδιώτες μηχανικούς κτλ. Ο καθένας θα το ερμηνεύει όπως θέλει. Και παρακαλώ όχι σαν τον ΚΕΝΑΚ που λέει για ποσοστό …% της συνολικής αξίας του ακινήτου γιατί έτσι θα γίνει τεράστιο μαγείρεμα (μπαλαμούτι που λέμε εμείς οι μηχανικοί). Σας ευχαριστώ.
 
 
Μιχάλης
Απάντηση στην ΣΤΕΛΑ:Είμαι κι εγώ ένας μηχανικός και θέλω να σχολιάσω αυτά που είπες από το δικό μου πρίσμα. Εν μέρει συμφωνώ με αυτό που λες. Νομίζω ότι η έκδοση ΠΕΑ θα ήταν σωστό να είναι προαιρετική για κτήρια προ ΚΕΝΑΚ και να παίρνουν βαθμό σύμφωνα με την παλαιότητά τους. Πλην όμως θεωρώ ότι αν κάποιος στο μεταξύ έχει αναβαθμίσει ενεργειακά το ακίνητό του θα μπορούσε εύκολα με ένα ΠΕΑ να αποδείξει ότι είναι σε ανώτερη ενεργειακή κλάση. Ας μην κρυβόμαστε, ο απώτερος στόχος αυτού του νόμου είναι η φορολογική κατάταξη των ακινήτων στην χώρα μας. Κάτι που αν δεν κάνω λάθος ήδη γίνεται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.