Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «ΒΑΣΙΛΗΣ»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
ΒΑΣΙΛΗΣ
Σχετικά με το άρθρο 11 & 15 θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω : 1. Όσες προσπάθειες για συγχώνευση έγιναν στο παρελθόν προβλήματα δημιούργησαν παρά έλυσαν.2. Ποιό το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από την συγχώνευση;από την στιγμή που λόγω αποστάσεων και λόγω ότι οι περισσότερες μονάδες στεγάζονται σε δικά τους ιδιόκτητα κτίρια δεν βλέπω να εξοικονομούνται χρήματα από ενοίκια λόγω συστέγασης. ( Ενδεικτικά αναφέρω ότι και οι τέσσερεις δομές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πλην του κέντρου Προστασίας του Παιδιού Φθιώτιδας( ιδιόκτητο κτίριο) που βρίσκεται στη λαμία απέχουν απο την λαμία έδρα της Περιφέρειας: θχπ φθιώτιδας 35 χλμ ( ιδιόκτητο κτίριο) θχπ Ευρυτανίας 75 χλμ ( ιδιόκτητο κτίριο) θχπ Εύβοιας 105 χλμ ( ιδιόκτητο κτίριο) επομένως για ποια συγχώνευση μιλάμε;3. Οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας πρέπει να αντιμετοπίζονται σαν προνοιακές δομές με τις ιδιαιτερότητές τους( διαχερίζονται ζωές) και όχι σαν κοινές εταιρείες.4. Υπάρχει μια αοριστία στον τρόπο που θα διοικηθούν τα Ιδρύματα. Αν κατάλαβα καλά θα διοικούνται από Δ/ντές. Με βάση την κείμενη Νομοθεσία οι Δ/ντές δεν έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες, όπως έχουν οι Διοικητές. Στην περίπτωση αυτή πως θα γίνεται η διαχείριση της καθημερινότητας? Οι ΜΚΦ διαχειρίζονται υποθέσεις ανθρώπων και δεν είναι απλά διοικητικές υπηρεσίες. Καθημερινά απαιτείται να λαμβάνονται σωρεία αποφάσεις, μερικές φορές πολύ κρίσιμες. Θα περιμένει κανείς να συνεδριάσει το ΔΣ για να προχωρήσουν επείγοντα καθημερινά ζητήματα? Μήπως αντί για αυτό το ( γενικό Συμβούλιο) θα πρέπει κάθε μονάδα να έχει το Διοικητή της και το δικό της Συμβούλιογια να είναι πιο ευέλικτη;5.Μήπως όλο το έγχειρημα της υποθέμενης συγχώνευσης γίνεται μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί στους τροικανούς και να διαλύσουμε τελείως και το χώρο της πρόνοιας;Να επιβαρύνουμε ακόμα μια φορά τους φορείς με έξοδα για αλλαγή ταμπελών και σφραγίδων.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ1. Αντι για συγχωνεύσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα φροντίστε αγαπητοί κύριοι του κοινοβουλίου τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν εμπρόθεσμα τα νόμιμα νοσήλεια των περιθαλπομένων στις ΜΚΦ και θα δείτε ότι πλέον καμιά ΜΚΦ δεν θα χρειάζεται επιχορήγηση απο τον κρατικό προυπολογισμό για λειτουργικά έξοδα.2. Τοποθετείστε Διοικητές άτομα και 5 μελές συμβούλιο σε κάθε ΜΚΦ που να έχουν γνώση του αντικειμένου και να » πονάνε αυτό που κάνουν» με αξιολογικά κριτήρια.3 Δώστε τους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους για προσφορά υπηρεσιών σε εξωτερικούς επισκέπτες( λογοθεραπείες , φυσικοθεραπείες κτλ) και η πληρωμή να γίνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία στην ΜΚΦ.5 Ενεργοποιήστε τις μετατάξεις στο αποσπασμένο προσωπικό προβλέπεται και από το ν. 4057/2012 για μείωση του λειτουργικού κόστους από μισθοδοσία.
 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
Θα ήθελα να προτείνω μια δράση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνισης. Η πρόταση μου αντλήτε από πρόσφατη προσωπική εμπειρία. Μετακόμισα πρόσφατα σε μια νεα πόλη, όπου διαμένω μόνιμα σε ιδιόκτητο σπίτι και δουλεύω μόνιμα (δημόσιο). Μου πήρε πάνω από δύο μήνες για να δηλώσω την νέα μου διεύθυνση σε φορείς, υπηρεσίες, τράπεζες, ΕΛΤΑ, κ.α. Ο μόνος που δεν ξέρει την νέα μου κατοικία είναι ο δήμος στον οποίο τώρα ζω. Ούτε πρόκειτε να το μάθει ποτέ εάν δεν το θελήσω…Προτείνω λοιπόν μια ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου υπεύθυνοι να την τηρούν θα είναι οι δήμοι, όπου ο κάθε πολίτης θα δηλώνει την μόνιμη διαμονή του στον δήμο. Κάτι ανάλογο εφαρμόζεται σε χώρες της ΕΕ, π.χ. στη Δανία. Ο κάθε πολίτης έχει την υποχρέωση να δηλώσει την διαμονή του σε ένα δήμο. Αυτόματα ενειμερώνονται λοιποί φορείς, υπηρεσίες (π.χ. ΔΟΥ), ΕΛΤΑ κ.α. Το σύστημα είναι διασυνδεμένο με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας και δεν γίνεται να υπάρχει διπλοεγγραφή ενος προσώπου. Γίνεσαι μόνιμος κάτοικος ενός δήμου από την πρώτη ημέρα της διαμονής σου και όχι με το αναχρονιστικό σύστημα λογαριασμών ΔΕΚΟ δύο ετών.Σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα δεν είναι δυνατόν η τράπεζα να σου ζητάει ένα λογαριασμό τηλεφώνου για να πιστοποιήσει την διευθυνσή σου. Ούτε η ύπαρξη ενός μετρητή νερού ή ΔΕΗ μπορεί να πιστοποιήσει ότι διαμένει μόνιμα κάποιος εκεί. Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, ας δούμε τι κάνουν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ευχαριστώ.
 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
Πως θα αξιολογηθεί ενας υπάλληλος πρωτοκόλλου; Mε ποιους στόχους και πια κριτήρια; Η αξιολόγηση θα πρέπει να είναι απλή κατανοητή, και ουσιώδης π.χ ένας υπάλληλος που λείπει συνέχεια με αναρρωτικές άδειες γιατί θα πρέπει να αξιολογηθεί θετικά; Οι πολύπλοκες διαδικασίες δεν οδηγούν σε καλά αποτελέσματα. Πιστεύω η καλύτερη αξιολόγηση γίνεται με γραπτή αλλά και προσωπική συνέντευξη με αδιάβλητες διαδικασίες πανω στο αντικείμενο που εργάζεται αλλά και τις γενικότερες γνώσεις σχετικά με τη δημόσια διοικηση του υπό αξιολόγηση υπαλλήλου
 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
Άρθρο 10 παραγρ 5. Το δικαστήριο να κρίνει την ουσία της υπόθεσης και τυχόν τυπικές παραλήψεις μόνο από δόλο, γιατί οι συνεταιριστές δεν είναι ούτε νομικοί ούτε λογιστές και να μην είναι υποχρεωμένοι σε έξοδα για αποφάσεις που λαμβάνονται δημοκρατικά.