Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «ΕΛΜΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
ΕΛΜΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Είναι πολλά …..1)Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα πρέπει κάπου να δίνει λόγο για τη σωστή/χρηστή χρήση (σε εξαμηνιαία/ ετήσια βάση;) και ο έλεγχος αυτός να έχει δομή πυραμίδας, δηλ. να μην σταματά στο πρωτο επίπεδο.- Δημοσίευση ισολογισμών;2)Κριτήρια επιλογής του προσωπικού στον δημόσιο τομέα. Έξω οι κομματάνθρωποι.Αλήθεια γιατί θα πρέπει με κάθε αλλαγή κυβέρνησης να αλλαζουν πρόσωπα σε θέσεις υψηλής ιεραρχίας; Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών δεν είναι πάντα το ίδιο; Γιατί να μην υπάρχουν θέσεις δημοσίου υψηλής ιεραρχίας που να απευθύνονται σε καριερίστες,που κρίνονται από το έργο και την αποτελεσματικότητά τους;3)Τώρα που η χώρα είναι σε χρεοκωπία γιατί θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη απόκλιση στους μισθούς διευθυντικών στελεχών δημόσιων φορέων και απλών δημόσιων υπαλλήλων; Μια χρεοκοπημένη χώρα μπορεί να έχει πλούσιους διευθυντές δημοσίου;4)Τοποθέτηση ατόμων σε θέσεις διευθυντικές με γνώση του αντικειμένου εργασίας (π.χ. Διευθυντής Νοσοκομείου άσχετος με την Ιατρική/του χώρου υγείας γενικά,γιατί απλά είναι του κόμματος και πρέπει κάπου να βολευτεί)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
ΕΛΜΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Κάτι που θα έδινε ένα σήμα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει είναι νομίζω η τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης (Διοικητές,Διευθυντές διαφόρων δημόσιων φορέων,Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων) ανθρώπων που δεν είναι κομματάνθρωποι, αλλά καρριερίστες, επαγγελματίες. Όταν τοποθετείται π.χ. Διοικητής πρώην αποτυχών βουλευτής/πολιτευτής σε μια δημόσια υπηρεσία, με θητεία που έχει ημερομηνία λήξης την ίδια με αυτή της κυβέρνησης, τότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πολιτικοί μας δεν αντιμετωπίζουν το Δημόσιο στα σοβαρά, αλλά σαν χώρο που γίνονται «εξυπηρετήσεις», ρουσφέτια κοινώς.Έτσι πώς μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις από ένα τέτοιο Δημόσιο όταν οι κεφαλές (αρχηγοί) του είναι κίβδηλες,ανδρείκελα. Οι ίδιοι αυτοί οι διοικητές/Διευθυντές τι να αποδόσουν όταν βλέπουν τη θέση που τους προσέφερε το κόμμα σαν λάφυρο-ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο κόμμα.Επιπλέον η ανεπάρκειά τους είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την έλλειψη γνώσης του αντικειμένου της υπηρεσίας στην οποία προΐστανται.Έτσι λοιπόν η αξιοσύνη, η διάρκεια στην υπηρεσία και η στοχοθέτηση θα πρέπει να διακρίνουν τις κεφαλές του Δημοσίου αν θέλουμε να ελπίζουμε σε αποδοτικό και ποιοτικό Δημόσιο
 
 
ΕΛΜΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Σχετικά με τον αριθμό των μελών στο δ. σ. (7) πώς προκύπτει;Επίσης τα κριτήρια επιλογής των μελών του δ.σ. ποια είναι;Αν είναιοι δομές που καταργούνται (γενικά) να αντικαθίστανται ακριβώς από άλλες, με άλλες ονομασίες και να τοποθετούμε τους δικούς μας τότε τι κάνουμε;Δεν βλέπω π.χ σε όλους αυτούς τους οργανισμούς που καταργούνται, να αναφέρεται έστω κάπου, ότι θα χρησιμοποιηθούν υλικοτεχνικές υποδομές των υπηρεσιών που υποδέχονται τις καταργούμενες. Όπως επίσης και ποιο είναι το όφελος τελικά από αυτές τις καταργήσεις ,μετρήσιμο. (τόσα ήταν τα έξοδα πριν τώρα με τις κινήσεις αυτές έχουμε όφελος τόσο).