Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «SPYROS V»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
SPYROS V
Καλό θα ήταν επιτέλους το Δημόσιο να καταγράψει τι του ανήκει, όσον αφορά στα ακίνητα, όπως επίσης και στη δημόσια γη, για να τελειώνουμε επιτέλους με τους καταχραστές,τους καταπατητές και τους εμπρηστές. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι δημόσιες υπηρεσίες να μεταφερθούν σε κτίρια κρατικά και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκιο σε κανέναν.
 
 
SPYROS V
Μακάρι η χώρα να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τους δικούς της υδρογονάνθρακες, αν αυτοί εξορυχθούν, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στο σχεδιασμό και στις επιλογές γιατί τα ξένα συμφέροντα δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα χώρα στα ενεργειακά παιχνίδια ή κι αν ακόμη τη στηρίξουν δεν προσδοκούν μόνο σε οικονομικά οφέλη αλλά και στον έλεγχο της για να μην μπορέσει ποτέ μόνη της να ελέγχει την ενέργεια και τη δύναμη που προέρχεται από αυτή.
 
 
SPYROS V
Όλες οι αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων πρέπει να εκδίδονται ταχύτατα και με διαφάνεια. Η πορεία της υπόθεσης που εξετάζεται θα πρέπει να μπορεί να ελέγχεται μέσω διαδικτύου από τους ενδιαφερόμενους με ειδικούς κωδικούς και όχι ο πολίτης να ταλαιπωρείται πηγαίνοντας στα δικαστήρια κάθε λίγο και λιγάκι και να χάνεται από γραφείο σε γραφείο και από βιβλίο σε βιβλίο για να δει τι γίνεται με την υπόθεση του. Δεν συζητάμε και την απίστευτη ταλαιπωρία από τη στιγμή που βγαίνει η απόφαση μέχρι αυτή να «καθαρογραφτεί».Επίσης θα πρέπει να θεσπιστούν απαράβατα χρονικά όρια που αν ξεπεραστούν, ο πολίτης θα μπορεί να αξιώνει αποζημιώσεις. Το υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεντρώνοντας τα στατιστικά θα πρέπει να ελέγχει τους υπεύθυνους δικαστικούς λειτουργούς που υπερβαίνουν τα χρονικά όρια και να τους τιμωρεί μέχρι και με παύση και αποπομπή. Αντίθετα, εκείνους που υπερβαίνουν τον μέσο όρο να τους επιβραβεύει οικονομικά.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
SPYROS V
Ο Δημόσιος Τομέας για να είναι αποδοτικός και ο τίτλος του Δημόσιου υπαλλήλου να γίνει τιμητικός και όχι απαξιωτικός όπως έχει καταντήσει σήμερα θα πρέπει κατά την άποψή μου να ισχύσουν τα εξής:1) Αξιολόγηση των στελεχών με απόλυτη διαφάνεια και με βάση τις γνώσεις,τις σχολές που έχουν τελειώσει και τις δεξιότητες που έχουν αναπτύξει2)Να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν και ολοκληρώνουν επιπλέον σεμινάρια,σχολές,επιμορφωτικά προγράμματα κτλ όντας στον Δημόσιο τομέα και όχι εκείνοι που αναπαύονται στα κεκτημένα.(Η επιβράβευση να είναι ηθική,οικονομική και αντικειμενική χωρίς να επιβραβεύονται οι αρεστοί και οι ημέτεροι αλλά οι πραγματικά άξιοι)3) Να θεσπιστούν κίνητρα για την κατάληψη μεγαλύτερης θέσης αλλά και μια σειρά προσόντων που πρέπει να αποκτηθούν καθώς και συγκεκριμένες σχολές ή επιμορφωτικά προγράμματα κτλ που πρέπει κάποιος να έχει παρακολουθήσει και να εκπαιδευθεί για να μπορέσει να προαχθεί.4)Οι προαγωγές πρέπει να πάψουν να γίνονται με την αρχαιότητα. Διευθυντές πρέπει να γίνονται οι πιο εκπαιδευμένοι και πιο άξιοι με αντικειμενικά κριτήρια και όχι όσοι έτυχε να είναι περισσότερα χρόνια στο Δημόσιο. Αξιοκρατία και όχι γεροντοκρατία.5)Τέλος, εκτός από τις επιβραβεύσεις που μπορεί να δέχεται ο δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να θεσπιστεί και ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας που αν κάποιος το παραβεί θα πρέπει να γνωρίζει πως μπορεί να βρεθεί χωρίς δουλειά,με δημευμένη προσωπική περιουσία,στη φυλακή και χωρίς ποτέ να ξαναμπορέσει να ξαναενταχθεί στο δημόσιο.Ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να μεταμορφωθεί σε δημόσιο λειτουργό, να νιώθει υπερήφανος για τον τίτλο του και να ξέρει πως αν θέλει μπορεί να εξελιχθεί και όχι να παραμένει στάσιμος. Διαφορετικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, οι ικανοί κουράζονται και είτε αποχωρούν είτε αποσύρονται στα τετριμμένα με αποτέλεσμα ο κρατικός τομέας να λειτουργεί στη μετριότητα και όχι σε ανώτερα επίπεδα.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων: