Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο κόσμος δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε τίποτα,όλοι τρέχουν να βρούνε δεύτερη και τρίτη εργασία μαύρη για να φροντίσουν τα παιδιά τους και να ξοφλήσουν τα ανάλγητα χαράτσια κι εσεις ασχολείστε με διαβουλέυσεις…….ετσι για το θεαθείναι.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΑΧΤΑ.οτι θελουν να περασουν θα τα περασουν οι πολιτικαντηδες πολιτικοι που σκφτονται την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και τρεμουν να μην χασουν το μηνιαιο σιγουρο μισθο τους!!!Δεν συμμετεχουμε σε καμμια αξιολογηση.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Να απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ακόμα και των Χριστουγέννων. Σε αντισμάθμισμα να επιτρέπεται το συνεχόμενο ωράριο από 8 το πρωί έως αργά το βράδυ (κατά περίπτωση) τις υπόλοιπες ημέρες.Όταν τα καταστήματα λειτουργούν 6 ημέρες με συνεχόμενο ολοήμερο ωράριο, είναι αρκετός ο χρόνος για να μπορούν να πραγματοποιήσουν όλοι τις αγορές τους. Η επιπλέο μέρα και σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα του κόσμου δεν προσφέρει τίποτα και επιπλέον ενθαρρύνει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία αφού οι ελεγχτικοί μηχανισμοί αδρανούν τις μέρες αυτές.
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ελπίζουμε οι αλλαγές να ισχύσουν και στην εκπαίδευση. Επιτέλους, δεν μπορεί να παραγκωνίζονται εκπαιδευτικοί-δημόσιοι υπάλληλοι με πλείστα προσόντα, για χάρη της προϋπηρεσίας. Απόφοιτοι 2ετούς φοίτησης, χωρίς κανένα άλλο πτυχίο ή τυπικά προσόντα, διευθύνουν σχολικές μονάδες και προΐστανται εκπαιδευτικών, που διαθέτουν μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, γνώσεις Πληρ/κής κλπ. Και ποιος εγγυάται ότι η εμπειρία (αρχαιότητα/χρόνια υπηρεσίας) είναι προσόν; Η εμπειρία είναι προσόν μόνον όταν είναι ορθή, αποδοτική και παραγωγική. Όταν κάποιος μαθαίνει και υλοποιεί εσφαλμένα επί χρόνια μια εργασία ή αποδίδει το ίδιο επί χρόνια, χωρίς αξιολόγηση των πράξεων ή επιτευγμάτων του, τότε θεωρούμε ότι αυτός είναι έμπειρος;;; Και μάλιστα τον επιβραβεύουμε, μοριοδοτώντας τον κι επιπλέον; Γιατί, δεν μπορεί ένας νεώτερος υπάλληλος ή εκπαιδευτικός, να αποδώσει καλύτερα στη διοίκηση από έναν παλαιότερο;Αν η εμπειρία του αξιολογηθεί από κάποιους ή κριθεί (π.χ. συνάδερφοι εκπ/κοί, γονείς κλπ.), τότε να λάβει και τα αντίστοιχα μόρια επιβράβευσης. Μοριοδότηση όμως, λόγω αρχαιότητας είναι λάθος. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι οι εφευρέτες, επιστήμονες κ.ά. στο άνθος της ηλικίας τους δημιούργησαν και διέπρεψαν. Όχι στα 60-65 τους!
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Φαντάζομαι ότι η κινητικότητα θα αφορά και υπαλλήλους Δήμων και όχι μόνον της Περιφέρειας ή των Υπουργείων.Επειδή προέρχομαι από Υπουργείο (Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) κατόπιν με διαπιστωτική πράξη Νομάρχη μετατάγην οριστικά και αμετακλήτως στην Νομαρχία και από 1-1-11 πάλι με υποχρεωτική μετάταξη ονομαστήκαμε Δημοτικοί υπάλληλοι (καθώς η αρμοδιότητα περιήλθε στον Δήμο)Κατά τις επανελλειμένες προσπάθειές μου για μετακίνηση σε άλλη Υπηρεσία (όχι στον Δήμο) συναντώ τείχος το ΟΧΙ του Δημάρχου.Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη η διάθεση του υπαλλήλου να προσφέρει από άλλο πόστο (ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ).Είναι κρίμα να σκλαβώνονται και να εγκλωβίζονται υπάλληλοι σε θέσεις που δεν έχουν καμία προοπτική ούτε το δέλεαρ της κατάληψης μιας θέσης ευθύνης. Απελευθερώστε τους και φτιάξτε <> συμβούλια που θα τους κρίνει.