Βλέπετε τα σχόλια του χρήστη «Αλεξάνδρα»
 
some_text
some_text
some_text
some_text
Αλεξάνδρα
Η διαβούλευση έπρεπε να είχε προηγηθεί για τη δημουργία τόσων υπηρεσιών !
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Αλεξάνδρα
Λυπάμαι που η πολιτεία θέτει ένα τέτοιο ερώτημα, όπου η απάντηση είναι προφανής: τον πλανήτη τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας. Υπάρχουν μερικοί τομείς όπου δεν δικαιούμαστε να περικόψουμε τα κονδύλια και ένας από αυτούς είναι το περιβάλλον, όπως και η εκπαίδευση και η υγεία. Γιατί επιτέλους δεν αγγίζονται τα υπέρογκα κονδύλια της άμυνας; Μόνο οι παρελάσεις των επετείων να περικόπτονταν (καλή η ώρα, πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου) θα ισοφάριζε τη δήθεν οικονομία που επιχειρούν οι εν λόγω συγχωνεύσεις.Αναρωτιέμαι βέβαια αν θα παίξει κανένα πραγματικό ρόλο η διαβούλευση ή αν γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλες διαβουλεύσεις, που η πλειοψηφία των πολιτών που πήραν θέση ήταν κατά κάποιων μέτρων, η πολιτεία τους αγνόησε παντελώς.Μήπως αυτή είναι η ευκαιρία για την πολιτεία να αποδείξει ότι δεν είναι οι διαβουλεύσεις μια κοροϊδία;
 
 
Αλεξάνδρα
Αυτό που διαπιστώνω διαβάζοντας τα σχόλια είναι ότι το πρώτο που ζητείτε από το νομοθέτη είνα οι εξαιρέσεις. Να μην αξιολογηθούν όσοι μπήκαν με τον ΑΣΕΠ ή έδωσαν διαγωνισμό και κυρίως να μην αξιολογηθούν από τους ανάξιους προισταμένους τους. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να αξιολογηθούν όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Όχι σύμφωνα με τις εκθέσεις αξιολόγησης των εκάστοτε προισταμένων και την διαπίστωση του αν είναι καλοί ή κακοί υπάλληλοι αλλά αν κάνουν ή όχι για τη δουλειά που επιλέχτηκαν. Μπορεί κάποιος να έχει περάσει με άριστα από τον ΑΣΕΠ και να είνα εντελώς ανίκανος να κάνει τη δουλειά για την οποία επιλέχτηκε. Αντίθετα μπορεί να είναι παραγωγικός σε κάποιον άλλο τομέα. Αν σκοπός του νομοθέτη είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων για μία παραγωγική διοίκηση και όχι πρόσχημα για απολύσεις υπάρχουν διεθνείς πρακτικές και κριτήρια που τα έχουν λυμένα όλα αυτά. Δεν χρειάζεται ούτε την Αμερική να ανακαλύψουμε ούτε να κάνουμε την αξιολόγηση με το γνωστό Ελληνικό τρόπο.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ομάδες λέξεων:
 
Αλεξάνδρα
Φρονώ ότι στην §3 πρέπει να προβλεφθεί ως εξαίρεση για την απαίτηση γνωμάτευσης Δ/ντή κλινικής ή επικεφαλής μονάδας δημόσιου νοσοκομείου η περίπτωση της αντικειμενικής αδυναμίας μετακίνησης του ασθενούς σε νοσοκομείο (π.χ. παθήσεις οξέων κρίσεων οσφυαλγίας/παθήσεων σπονδυλικής κα)διότι σε άλλη περίπτωση α) θα γίνουν άδικες περικοπές β) θα επιφορτισθούν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ για τις μεταφορές των ασθενών και γ) οι ίδιοι οι ασθενείς θα υποβληθούν σε περαιτέρω ταλαιπωρία, προκειμένου να είναι δικαιολογημένη η απουσία του υπαλλήλου. Η επίκληση από πλευράς του υπαλλήλου αδυναμίας μετακίνησης δεν μπορεί εξάλλου να είναι ψευδής όταν θα απαιτείταικατά την έλευσή του στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή όπως και ήδη γίνεται, η προσκόμμιση των απαραίτητων εξετάσεων (μαγνητική τομογραφία κ.λπ)όπου το πρόβλημα είναι ή όχι εμφανές.
 
 
Αλεξάνδρα
Πόσο παράλογο είναι να απαιτείται από έναν εργαζόμενο – ο οποίος αρρώστησε π.χ. από μια ίωση και έχει πυρετό ή γαστρεντερολογικά προβλήματα – να πρέπει να σηκωθεί από το κρεββάτι του να οδηγήσει ή ακόμη χειρότερα να βρει και να πληρώσει ταξί για να πάει σε εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο να περιμένει κανένα εξάωρο τουλάχιστον, προκειμένου να πάρει τη μια ή τις δυο μέρες αναρρωτική άδεια που θα έπαιρνε με μια υπεύθυνη δήλωση? Αυτό που προτείνεται είναι απάνθρωπο και στόχος δεν είναι σε καμιά περίπτωση η αντιμετώπιση μιας κατάχρησης αλλά η τιμωρία του συνόλου των εργαζομένων. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι αναδιοργανώνεται η Δημόσια Διοίκηση απλά αυξάνοντας την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία, χωρίς κανένα κέρδος.